Zi de foc pentru Mihai Răzvan Ungureanu

28 Iun 2015
Zi de foc pentru Mihai Răzvan Ungureanu
Luni, birourile permanente ale Camerei Deputaților și Senatului va stabili calendarul audierii și votului în privința numirii lui Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea Serviciului de Informații Externe.

Conform procedurii, Mihai Răzvan Ungureanu va fi audiat în Comisia comună pentru controlul SIE, după care urmează să fie votat în plenul reunit. Avizul comisiei este consultativ.

Coaliția de guvernare, în impas

Primul care și-a declarat sprijinul pentru numirea lui MRU la șefia SIE a fost chiar premierul interimar, Gabriel Oprea. La polul opus, Liviu Dragnea anunță că PSD nu poate susține numirea lui Ungureanu la SIE, din moment ce în 2012 l-au dat jos din funcția de premier. Dragnea mai spune că, dacă UNPR va susține numirea lui Ungureanu, coliția de guvernare va intra într-o nouă etapă de colaborare.

"Vrem cu tărie să continuăm guvernarea, dar nu în orice condiţii. Dacă UNPR va vota pentru numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea SIE, atunci probabil că vom intra într-o altă etapă de colaborare. Noi nu putem să stăm să aflăm de la televizor cum să votăm pentru anumite proiecte.

Orice s-ar întâmpla, PSD este un partid puternic şi cu cele mai bine definite structuri, de aceea se tot încearcă distrugerea sa. În câteva zile, Victor Ponta va reveni în ţară şi lucrurile se vor calma", a spus Dragnea, aflat la Piteşti, citat în presa locală.
Pe de altă parte, Oprea și-a declarat sprijinul pentru președintele Klaus Iohannis și pentru propunerea acestuia la SIE: "Aş vrea să discut pur strategic. Nici nu am ştiut, am aflat şi eu pe urmă, am anunţat sec, ca principiu de bază, în probleme de securitate, îl sprijin pe şeful statului, şi asta o să fac.

Eu am spus ce o să fac eu, şi vreau să ştiţi că l-am anunţat şi pe Victor Ponta, el are încredere în mine, ştie că nu o să îl trădez. Pe de altă parte, am anunţat că îl sprijin pe preşedintele Iohannis în probleme de securitate, şi asta o să fac", a spus Oprea.

Senatorul liberal, Mihai Răzvan Ungureanu, a fost nominalizat, miercuri, pentru funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe, a anunţat Administraţia Prezidenţiala într-un comunicat.

Alte stiri din Politic

Ultima oră