Liviu Dragnea, despre renunţarea lui Ponta la şefia partidului:”O greşeală. A produs tulburări în partid”

19 Iul 2015
Liviu Dragnea, despre renunţarea lui Ponta la şefia partidului:”O greşeală. A produs tulburări în partid”
Coordonatorul politic al PSD, Liviu Dragnea, a explicat, la Antena3, că a primit foarte rău acţiunea lui Victor Ponta de a renunţa la şefia partidului.  

"Am primit-o foarte rău. Cu toată sinceritatea şi prietenia pentru Victor Ponta. Am primit vestea foarte rău. Eram într-o zonă în care nu eram conectat la nimic, televizor sau internet. M-a sunat cineva şi mi-a spus. Nu s-a consultat cu mine. Am avut mai multe discuţii, de când a fost să îşi opereze genunchiul. Era foarte frământat şi îl înţeleg. Tot cred că a făcut o greşeală. Este o decizie argumentată, dar a produs tulburări în PSD."

Totuşi, Dragnea a explicat că deja meciurile din PSD nu mai vizează doar partidul şi că lucrurile trebuie privite obiectiv, mai larg. 

"Am văzut şi o parte din declaraţiile colegilor mei. Eu cred că PSD trebuie să îşi revină în fire. În primul rând să vorbim normal, să se dea la o parte orice patimă, pentru că nu este miza unui scaun anume, este miza stabilităţii acestui partid. Şi nu vorbim doar de un partid. Un PSD instabil dezechilbirează scena politică şi putem ajunge în situaţia în care aici să nu mai fie predictibilitate. Ce înseamnă asta? O slăbire a acestei ţări. Trebuie să ieşim din curtea PSD şi să vedem că nu mai este o afacere internă."

El a admis că PSD se află într-o "situație specială", care necesită "măsuri speciale", respectiv delegarea atribuțiilor de președinte al formațiunii pe o perioadă limitată, până la un congres al social-democraților.

Dragnea a declarat că va anunța, luni sau marți, dacă își va depune "candidatura" la șefia interimară a partidului.

Potrivit acestuia, PSD are nevoie de o conducere "care să dea vigoare și siguranță partidului".

"PSD este un partid care este obișnuit să fie condus cu vigoare, cu siguranță, cu claritate, cu fermitate și cu foarte multă rigoare. PSD este obișnuit să aibă un plan de acțiune foarte clar și să i se spună: asta este linia și să i se explice de ce aceasta este linia și care să dea speranță și un moral ridicat membrilor de partid. Asta trebuie să se întâmple la Comitetul Executiv de săptămâna viitoare", a precizat Liviu Dragnea.

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră