Dragnea redeschide discuţiile despre relaţia cu UNPR. "Nu luăm în calcul alte alianțe"

08 Iul 2015
Dragnea redeschide discuţiile despre relaţia cu UNPR.
Odată cu revenirea în ţară a premierului Victor Ponta, fostul preşedinte executiv al PSD, Liviu Dragnea, speră să se reia discuţiile şi să se clarifice relaţiile din coaliţie, mai ales cu UNPR,  care la votul privind numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la SIE a avut altă poziţie decât PSD. Dragnea a mai spus că în perspectiva alegerilor şi campaniilor electorale de la anul,  PSD nu ia în calcul alte alianţe.

"Este o discuție care nu este finalizată (cu UNPR, n.r.) și sperăm să o clarificăm cât de curând. Să se clarifice inclusiv relațiile din coaliție care nu sunt foarte tensionate, numai că trebuie să fie clarificate. Am înțeles că s-a întors și Victor Ponta în țară, deci am putea să fim în echipa completă să discutăm (...) În ceea ce privește revenirea premierului în țară, nu pot decât să îi spun, cu drag, bun venit. Nu am știut că vine, am văzut și eu la televizor dar este un lucru foarte bun. Și dacă de mâine se întoarce la guvern, iar este foarte bine", a declarat astăzi Liviu Dragnea la reghin, conform agerpres.ro.

Dragnea a spus că în timpul turneului său în țară, unde a luat contact cu membrii Comitetelor Executive ale organizațiilor județene a constatat că 'partidul este supărat din cauza votului din Parlament', pentru directorul Serviciului de Informații Externe.

"Era normal să fie supărat, dar e un partid care-și revine repede. A fost ceva neașteptat și ceva puțin neobișnuit. Dar avem puterea să trecem și să ținem această coaliție pentru a avea stabilitate guvernamentală", a precizat Dragnea.

Întrebat dacă mai există și alte nemulțumiri, Dragnea a spus că nu, întrucât UNPR a dat asigurări că "pe acest subiect au avut o altă poziție pentru că au avut o altă opțiune și o altă concepție, dar în ceea ce privește actul de guvernare efectivă nu se pune problema să nu se susțină actele normative sau să nu se susțină guvernul în ansamblu".

Liviu Dragnea a precizat că PSD nu ia în calcul alianțe, în perspectiva alegerilor şi campaniilor electorale de la anul.

"Nu luăm în calcul alte alianțe, PSD este un partid consecvent în ceea ce privește politica de alianțe și este un partid serios. Din păcate, de-a lungul istoriei, PSD a pățit-o în sensul că a oferit locuri în Parlament unor parteneri, după care a plâns după acele locuri. Sper să nu se mai întâmple așa, dar nu avem în vedere altă politică de alianțe, nu ne mai interesează, nici nu avem cu cine, cu PNL — nu, cu UDMR — nu, PLDR și PC uniți în ALDE au decis să meargă singuri, deci nu avem nimic în obiectiv", a explicat Dragnea. 

Citiţi mai multe ştiri din Politică!

Alte stiri din Politic

Ultima oră