Liberalii depun azi moţiune de cenzură împotriva Guvernului. Ponta: Îmi dă o mare emoție că e vineri și mi-e că nu o depun

05 Iun 2015
Liberalii depun azi moţiune de cenzură împotriva Guvernului. Ponta: Îmi dă o mare emoție că e vineri și mi-e că nu o depun
PNL va depune astăzi, la Parlament, o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta pe tema votului prin corespondenţă. 
 
Ieri, copreședintele PNL Vasile Blaga a declarat că sunt șanse ca Guvernul "să cadă după moțiunea de cenzură".
 
"Șanse sunt, dar sunt un politician echilibrat și nu aș spune că acest lucru sigur se va întâmpla. Șanse sunt. Avem acordul partidului dlui Geoană, așteptăm pe parcursul nopții, pentru că mâine (azi, n.r.) depunem moțiunea, am transmis-o și celorlalte grupuri parlamentare — UDMR, grupul dlui Fenechiu, minorități altele decât UDMR și independenților—, poziția lor", a spus Blaga, la un post de televiziune.
 
Liderul liberalilor a precizat că PNL are 173 de parlamentari, partidul lui Mircea Geoană — 13, iar pentru a trece moțiunea este nevoie de 280 de voturi.
 
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat recent că formaţiunea sa nu va vota împotriva acestei moţiunii de cenzură, pentru că se află în opoziţie. El a mai spus însă că asta nu înseamnă că UDMR va vota moţiunea, întrucât consideră că obiectul ei nu este unul pentru care să poată fi criticat guvernul.
 
Ponta: Îmi dă o mare emoție că 5 iunie e vineri și mi-e că nu o depun
 
Premierul Victor Ponta a declarat, la începutul săptămânii, că are îndoieli referitoare la faptul că Opozitia va depune, în data de 5 iunie, moțiunea de cenzură. 
 
"Imi da o mare emotie (motiunea de cenzura - n.r.), ca 5 iunie e vineri si mi-e ca nu o depun. Nu am vazut nimic. Daca o depun, sa o depuna. Nu e nimic rau in asta. Motiunea de cenzura este un instrument al Opozitiei. Mai departe insa... Ii tot aud de motiunea asta din decembrie. Din decembrie tot fac motiunea asta de cenzura. E ca in 'Asteptandu-l pe Godot'. Sa vina odata si pe 5 iunie scapam de aceasta grija", a declarat Ponta.
 
Premierul a precizat că nu consideră ca guvernul Ponta este unul "de neînlocuit", dar că și-ar dori ca viitorul Cabinet să nu fie "Guvernul Boc doar fără Boc".
 
"In 2012, atunci cand am candidat in cadrul USL pentru functia de prim-ministru, m-am gandit ca voi fi prim-ministru pana la sfarsitul lui 2016. Acum, viata politica intotdeauna este plina de surprize. Eu nu cred ca suntem noi de neinlocuit. O sa vina si un alt Guvern. (...) As vrea ca dupa Guvernul nostru, in 2016 sau cand va fi, sa vina un Guvern mai bun. Daca vine tot Guvernul Boc resapat, inseamna ca chiar nu avem minte, adica sa ne intoarcem la ceva ce ne-a fost rau. Sa fie ceva mai bun, stiti tendinta naturala. Asta a fost un Guvern care a facut atat, vine unul mai bun. Ne intoarcem la Guvernul Boc doar fara Boc? Sper sa nu se intample. (...) Poate vine doamna Gorghiu, cine stie", a mai spus Ponta..

Alte stiri din Politic

Ultima oră