Legea plagiatelor, atacată de Guvern la Curtea Constituţională

13 Oct 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Legea plagiatelor, atacată de Guvern la Curtea Constituţională

Și grupul PNL din Senat a depus, joi, la Curtea Constituțională o contestație la legea de modificare a OUG 4/2016 privind școlile doctorale, invocând, între altele, nerespectarea principiului bicameralismului.

Premierul Dacian Cioloș a declarat miercuri că regretă decizia luată de Senat. "Regret decizia pe care a luat-o Parlamentul în privința modului în care se tratează plagiatele. (...) Am luat niște măsuri prin ordonanțe de urgență, în urmă cu ceva vreme, tocmai pentru a crea un cadru clar, profesional, obiectiv, de tratare a acestor cazuri de plagiat. Sigur, nimeni nu contestă și nici eu nu contest nevoia, importanța, utilitatea implicării directe a universităților în tratarea acestor cazuri de plagiat", afirma Cioloș la începutul ședinței de Guvern de miercuri.

Premierul spunea că regretă și demisia lui Viorel Barbu din funcția de președinte al Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU), după votul din Senat.

Proiectul de lege adoptat de Senat prevede că universităţile, şi nu CNATDCU, sunt cele care trebuie să judece şi să stabilească dacă doctoratele sunt plagiate sau nu.

Alte stiri din Politic

Ultima oră