Ministrul Justiției este de părere că Laura Codruța Kovesi e cel mai bun procuror-șef din istoria DNA

06 Ian 2016 | scris de Cristi Ionescu
Ministrul Justiției este de părere că Laura Codruța Kovesi e cel mai bun procuror-șef din istoria DNA

Ministrul Justiției, Raluca Prună, afirmă că nu are nimic împotriva Laurei Codruța Kovesi, pe care o consideră cel mai bun procuror șef al DNA, însă a subliniat că este prematur să se pronunțe acum asupra prelungirii mandatului acesteia la șefia DNA. "Nu am nimic împotriva Codruței Kovesi, ci dimpotrivă, am spus, o repet, este probabil cel mai bun procuror șef al DNA de când există această instituție", a spus Raluca Prună.

Privind procedura de numire a șefilor la parchete, Raluca Prună a subliniat că această procedură va fi una transparentă și va pune accent pe integritatea candidaților.

"Integritatea și lipsa oricărei suspiciuni cu privire la integritate este o condiție esențială pentru ca cineva să se înscrie într-o asemenea procedură (...) Procesul este deschis pentru toată lumea care are vocația, pe care o dă legea, de vechime de 10 ani, este integră și care este sigură că se poate înscrie în cursă fără să apară niciun fel de suspiciune. Toți cei care au această vocație sunt invitați să candideze", a mai spus Raluca Prună.

Alte stiri din Politic

Ultima oră