Președintele executiv al UDMR, Kovacs Peter, a demisionat și părăsește Uniunea. ”Fiecare om are dreptul la schimbare”

04 Ian 2017 | scris de Istvan Deak
Președintele executiv al UDMR, Kovacs Peter, a demisionat și părăsește Uniunea. ”Fiecare om are dreptul la schimbare”


Surprinzătoarea sa demisie, după ce UDMR a înregistrat un scor bun în alegeri, a fost înregistrată oficial miercuri.

”Orice om are dreptul la schimbare. Chiar și oamenii politici. Nu pot accepta argumentul că oamenii care au ajuns în politică trebuie să rămână acolo până la pensie”, a declarat Kovacs Peter pentru sursa citată.

Contactat de miscareaderezistenta.ro, el a confirmat informația și a afirmat că decizia este luată și rămâne neschimbată.

Kovacs Peter a mai declarat pentru itthon.transindex.ro că intenționează să se întoarcă la prima sa dragoste, mass-media. ”Încă din tinerețe m-am pregătit pentru asta, de acolo am intrat în politică, iar soarta a făcut să iau o pauză de două decenii”, a mai spus omul politic maghiar.

Kovacs Peter a fost ales președinte executiv al UDMR în mai 2015 la Târgu Mureș, în cadrul Consiliului Reprezentanților Unionali, fiind propus pentru această funcție de președintele UDMR, Hunor Kelemen.

”În 1999 am început să lucrez la nivelul de bază al Biroului Executiv, iar de atunci, timp de 18 ani, am evoluat și depășit etape, am avut o serie de sarcini, am cunoscut această organizație mai bine decât oricine, am avut și succese, și eșecuri. Sunt mândru în special de ultimii șase ani, când am lucrat alături de Hunor Kelemen”, a spus acesta.

Întrebat dacă este deziluzionat de politică, Kovacs Peter a declarat că este greu să iubești politica națională. ”Mi-am iubit activitatea. Cred sincer că nu există alternativă la reprezentarea etnică în România. Nu sunt dezamăgit de UDMR, fiindcă prin deciziile și acțiunile mele, mai mult sau mai puțin, am format și eu această Uniune. Voi urmări de acum politica cu un mai mare itneres decât cei mai mulți dintre noi”, a mai spus el.

Alte stiri din Politic

Ultima oră