Preşedintele Iohannis insistă ca premierul Ponta să demisioneze

13 Iul 2015
Preşedintele Iohannis insistă ca premierul Ponta să demisioneze
Aflat în Spania, preşedintele Klaus Iohannis a comentat decizia lui Victor Ponta de a se suspenda din funcţiile deţinute în PSD până îşi va rezolva problemele cu justiţia, arătând că va colabora instituţional cu premierul şi că îşi menţine punctul de vedere exprimat la 5 iunie, când i-a cerut şefului Executivului să demisioneze. 

"Punctul meu de vedere în această chestiune este foarte bine cunoscut încă din 5 iunie. Nu am nimic de adăugat, îmi mențin această evaluare. În rest, cred că este bine să ne concentrăm pe relația cu Spania. Dar vom colabora instituțional ca să nu las în suspans", a spus Iohannis, conform agerpres.ro, întrebat cum va colabora cu Guvernul și cu Victor Ponta după ultima decizie a DNA.

Pe 5 iunie, președintele Klaus Iohannis i-a cerut demisia premierului Victor Ponta. "Astăzi, DNA a comunicat public că prim-ministrul Victor Ponta este învinuit de fapte penale. După părerea mea este o situație imposibilă pentru România ca prim-ministrul să fie învinuit de fapte penale. Pe de altă parte, pentru România cel mai rău lucru care s-ar putea întâmpla acum este o criză politică. Având în vedere toate acestea, solicit demisia premierului Victor Ponta", declara atunci șeful statului. 

Citiţi mai multe ştiri din Politică!

Alte stiri din Politic

Ultima oră