Ligia Deca, numită de Iohannis consilier de stat pentru Educaţie

29 Iun 2015
Ligia Deca, numită de Iohannis consilier de stat pentru Educaţie
Președintele Klaus Iohannis  a numit-o pe Ligia Deca în funcția de consilier de stat la Departamentul Educație și Cercetare al Administrației Prezidențiale, începând cu data de 1 iulie a.c, anunţă un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale. 

Ligia Deca, 32 de ani, a absolvit  Facultatea de Navigaţie şi Transport Naval, Universitatea Maritimă Constanţa, obţinând diploma de inginer diplomat inginerie navală şi navigaţie. Este cercetător în ştiinţe politice la Universitatea din Luxemburg,  expert în politici publice, în cadrul Unităţii Executive pentru Finanţarea Invăţământului Superior, cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI), unde coordonează activităţi legate de politicile publice privind internaţionalizarea educaţiei în cadrul proiectului ‘Internationalizare, echitate și management universitar pentru un invatamant superior de calitate (IEMU)’. De asemenea, este lector universitar la Universitatea de Vest din Timişoara, unde predă un seminar pe tema Sisteme de formare şi incluziune educaţională şi este înscrisă la doctorat, la Universitatea din Luxemburg, specializare Ştiinţe politice.

Anterior, Ligia Deca a fost coordonatoarea Secretariatului Bologna (2010-2012), perioada iîn care a coordonat o echipa de profesionişti în vederea susţinerii programului de lucru 2009-2012 din cadrul Procesului Bologna. 

Alte stiri din Politic

Ultima oră