Iohannis, în Spania: Nu există o soluţie simplă pentru dubla cetăţenie

13 Iul 2015
Iohannis, în Spania: Nu există o soluţie simplă pentru dubla cetăţenie
Preşedintele Klaus Iohannis a discutat astăzi la Madrid cu premierul spaniol Mariano Rajoy  problema dublei cetăţenii a românilor care trăiesc în Spania, admiţând că nu există o soluţie simplă în acest caz.

Şeful statului a fost întrebat la conferinţa de presă comună cu premierul Rajoy dacă, în cadrul discuţiilor bilaterale, a abordat problema dublei cetățenii, atât în cazul românilor stabiliţi în Spania, după anii 90, cât şi a celor care au plecat de pe vremea comunismului și au pierdut cetățenia română și care, pentru a obţine cetățenia română, ar trebui să renunțe la cea spaniolă.

"Este una din temele care este importantă pentru mulți români și trebuie să știți că am abordat această chestiune, nu există o soluție foarte simplă. După cum știți, există legea spaniolă, care clarifică chestiunea dublei cetățenii, când poate fi acordată, când nu poate fi acordată. Pentru România, chestiunea încă nu este foarte simplă, dar am găsit deschidere și sunt optimist că într-o perspectivă rezonabilă se vor găsi soluții și pentru această problemă", a declarat Iohannis, în cadrul conferinţei de presă comune cu premierul spaniol. 

Citiţi mai multe ştiri din Politică!

Alte stiri din Politic

Ultima oră