Iohannis face apel la clasa politică de la Chişinău să nu se abată de la orientarea pro-europeană

16 Oct 2015
Iohannis face apel la clasa politică de la Chişinău să nu se abată de la orientarea pro-europeană
Aflat la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European, preşedintele României a declarat că situaţia din Moldova este extrem de gravă și a făcut apel la clasa politică de la Chişinău să nu se abată de la orientarea pro-europeană.
 
Iohannis a spus că priveşte cu îngrijorare evenimentele din Moldova, protestele de stradă şi reţinerea de ieri, a fostului premier Vlad Filat.
 
"Speranţa noastră este să nu se ajungă la schimbarea orientării pro-europene a Republicii Moldova", a afirmat Klaus Iohannis la Bruxelles, unde se desfășoară Consiliul European de toamnă.
 
"Evenimentele din Moldova — protestele de stradă, nemulțumirile care au culminat cu evenimentele de ieri (joi — n.r.) din Parlamentul moldovean și, în final, cu arestarea unui lider politic, toate aceste lucruri ne îngrijorează. Suntem foarte conectați la informații, urmărim cu atenție evoluția din Moldova. Speranța noastră este că aceste evenimente să nu ducă la schimbarea orientării pro-europene a conducerii Moldovei. Încurajez Guvernul moldovean și Parlamentul moldovean să treacă peste aceste dificultăți, să redreseze țara și să păstreze orientarea pro-europeană. Noi, de la București, vom urmări toate aceste chestiuni și vom fi în legătură permanentă cu ce se întâmplă în Moldova", a spus Iohannis. 

Alte stiri din Politic

Ultima oră