Iohannis, despre învestirea lui Trump: România, reprezentată oficial de ambasadorul George Maior

16 Ian 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Iohannis, despre învestirea lui Trump: România, reprezentată oficial de ambasadorul George Maior

Administraţia Prezidenţială precizează că la ceremoniile de inaugurare a noilor președinți, șefii misiunilor diplomatice acreditați la Washington sunt singurii care îi reprezintă oficial pe șefii de stat și guvernele lor la evenimentele de învestitură, cutuma fiind respectată şi în cazul lui Donald Trump.

"Nicio delegație străină, cu atât mai puțin șefi de stat sau de guvern, nu este, potrivit acestei cutume, invitată oficial cu această ocazie.
Această regulă a fost reconfirmată explicit și cu ocazia învestirii Președintelui Donald Trump, astfel cum a fost subliniat în invitația trimisă de către Departamentul de Stat, în numele Comitetului Congresional Comun privind Ceremoniile Inaugurale, tuturor misiunilor diplomatice din Washington", se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Sursa citată mai precizează că delegațiile formate din reprezentanți ai unor instituții sau partide care participă la evenimente organizate în marja ceremoniilor oficiale inaugurale nu reprezintă oficial statul român.

România va fi reprezentată de ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Maior, mai precizează comunicatul.

Precizările vin după ce deputatul PSD Marcel Ciolacu a anunţat astăzi că preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi premierul Sorin Grindeanu au fost invitaţi vineri la ceremonia de învestire a lui Donald Trump. 

Alte stiri din Politic

Ultima oră