Guvernul Grindeanu, votat de Parlament. Urmează jurământul la Cotroceni

04 Ian 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Guvernul Grindeanu, votat de Parlament. Urmează jurământul la Cotroceni

Din totalul de 463 de parlamentari, au fost prezenţi la vot 433, iar 429 au votat, un vot fiind anulat. Voturile "împotrivă" au venit de la PNL, USR şi PMP, care anunţaseră deja că nu vor vota noul Guvern. Voturile "pentru" au fost asigurate de PSD, ALDE, UDMR şi minorităţile naţionale. 

Imediat după anunţarea rezultatului, premierul Sorin Grindeanu a declarat că acest vot  înseamnă o mare responsabilitate pentru membrii noului Cabinet.  El a explicat că din acest motiv guvernanţii trebuie să manifeste responsabilitate, modestie si respect pentru români.

El a spus că are un scadenţar cu toate măsurile anunţate, primele urmând să intre în vigoare la 1 februarie. "Scadenţarul începe în seara asta", a spus Grindeanu, anunţând că prima şedinţă de Guvern va avea loc în această seară la ora 21. 

El a mai spus că opiniile potrivit cărora guvernul său va fi condus practic de liderul PSD, Liviu Dragnea, sunt forţate. Întrebat ce se va întâmpla cu el, dacă legea care interzice unui condamnat penal să fie premier va fi declarată neconstituţională după sesizarea Avocatului Poporului, iar Liviu Dragnea ar putea fi numit în locul său, Grindeanu răspuns că a fost numit premier până în 2020.

Administraţia Prezidenţială a anunţat că membrii Guvernului Grindeanu vor depune jurământul la Cotroceni într-o ceremonie care va avea loc în această seară, la ora 19:00.

Citiţi şi:

Componenţa Guvernului Grindeanu. Miniştrii, anunţaţi separat de PSD şi ALDE

Alte stiri din Politic

Ultima oră