Gorghiu tot mai trage nădejde: Matematica parlamentară poate fi modificată

17 Iun 2015
Gorghiu tot mai trage nădejde: Matematica parlamentară poate fi modificată
PNL vrea să depună o nouă moţiune de cenzură la toamnă, iar copreşedintele Alina Gorghiu este convinsă că matematica parlamentară se poate schimba până atunci, chiar dacă liderul UNPR, Gabriel Oprea, a anunţat recent că parlamentarii partidului nu vor susţine demersul liberalilor.

 "Matematica parlamentară şi majoritatea parlamentară poate fi modificată, nu dacă vrea domnul Oprea sau nu. Am văzut în sală la moţiunea de cenzură (...) o majoritate slăbită, o majoritate care a putut să se apere doar prin neprezentare la vot, mizând pe faptul că Opoziţia nu va strânge numărul de voturi necesare demiterii Guvernului. Nu actuala majoritate mai are încredere în premier, ci primul-ministru nu mai are încredere în majoritatea lui parlamentară", a declarat Alina Gorghiu la RFI

În opinia sa,  "Gabriel Oprea va susţine un Guvern câtă vreme Victor Ponta va fi prim-ministru". Ea a mai spus că este curioasă să vadă unde se va încadra premierul Ponta  la toamnă când congresul PSD va introduce în statut criteriile de integritate.

"Sunt curioasă şi lansez PSD-ului această temă de gândire, sunt curioasă ce vor face acum în septembrie, când vor avea Congresul şi spuneau că vor promova în Statut acele criterii de integritate conform cărora o persoană cu funcţie de conducere în PSD care este urmărită penal îşi pierde funcţia publică. Sunt tare curioasă să văd cum se încadrează domnul Victor Ponta în aceste criterii de integritate, pe care PSD-ul le va vota", a susţinut Gorghiu. 

Alte stiri din Politic

Ultima oră