Gorghiu despre Blaga: Nu cred că e implicat, încearcă alţii să-l implice

23 Mai 2015
Gorghiu despre Blaga: Nu cred că e implicat, încearcă alţii să-l implice
Copreşedintele PNL Alina Gorghiu nu crede că Vasile Blaga este implicat în dosarul de corupţie al ginerelui său, Andrei Rudeanu, şi al fostului ministru de Finanţe, Darius Vâlcov.

"Eu nu cred că este implicat, încearcă alţii să-l implice. Implicarea unui om într-un dosar penal să ştiţi că nu o poate face decât parchetul sau instanţa de judecată. De data aceasta, organele care ar putea să implice pe cineva într-o cauză penală nu au făcut-o, o fac alţii şi, în opinia mea, foarte rău, dar lucrurile acestea vor fi depăşite", a declarat Gorghiu, la conferinţa de presă de dupa Consiliul Naţional al PNL, conform Agerpres.

Şi Vasile Blaga a negat că ar fi făcut intervenţii în cele două dosare, aşa cum a fost acuzat, spunând că sunt lucruri absurde, dar aşa e viaţa.

El este însă dispus să răspundă oricăror întrebări pe cele două subiecte, iar, dacă va fi pus sub acuzare, i se vor aplica noile reguli de integritate din statutul PNL, ca oricărui alt membru.

"Dacă cineva are lucruri de întrebat şi va dori să întrebe, nu e nicio problemă. Pe de altă parte, am aprobat un statut care (...) se aplică tuturor membrilor partidului, începând cu mine", a mai spus Vasile Blaga.

Proba unităţii şi a unanimităţii: scandalul stenogramelor

Pe de altă parte, atât Gorghiu, cât şi Blaga susţin că au depăşit incidentul stenogramelor de la Bistriţa în care Teodor Atanasiu îi critica pe unii dintre vechii pedelişti şi susţinea că Predoiu nu o să fie pus premier. "Am trecut peste acel incident şi, dacă ne uităm la tabloul complex al fuziunii, constatăm că a fost ceva ce poate fi depăşit. Şi eu, şi Vasile Blaga, şi Cătălin Predoiu, şi Teodor Atanasiu, şi Marian Petrache, si Gheorghe Flutur, şi mulţi alţii suntem în aceeaşi echipă", a spus Gorghiu.

"Noi am avut acum două săptămâni o analiză colegială faţă de stenogramele care apăruseră, de la Bistriţa, şi pot să vă spun că am trecut peste toate tensiunile dintre noi. Sper să nu mai avem ocazia să discutăm despre astfel de lucruri şi eu îmi cer scuze pentru cei care nu au avut puterea să treacă peste aceste supărări", a susţinut şi Vasile Blaga.

În plus, prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu a afirmat că are o foarte bună colaborare cu Teodor Atanasiu care l-a ajutat foarte mult la programul de guvernare. " Sunt partener cu domnul Atanasiu, aşa cum sunt şi cu domnul Blaga, aşa cum sunt şi cu doamna Gorghiu ", a declarat Predoiu.

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră