UPDATE. Gorghiu îl vrea înapoi pe Antonescu la şefia PNL. Ce răspuns a primit

20 Dec 2016 | scris de Gabriela Antoniu
UPDATE. Gorghiu îl vrea înapoi pe Antonescu la şefia PNL. Ce răspuns a primit

"Niciodată nu am încetat să cred că domnul Antonescu poate fi o soluţie în interiorul PNL, o soluţie activă. Ce se va întampla la Congres vom vedea, dar în ideea de competiţie. Mi-ar părea rău să văd că avem doar unul sau doi competitori, pentru că sunt oameni care pot să fie preşedinţi ai PNL cu o susţinere destul de serioasă", a spus marţi Gorghiu.

Despre o posibilă revenire a lui Crin Antonescu în PNL a vorbit şi fostul său partener din USL, Victor Ponta".  "Crin Antonescu ar putea oricând să revină. PNL perseverează în greşeli. În locul lor vor putea să vină alţii. Băsescu nu are nevoie de PNL. Are jucăria lui. Băsescu va putea să facă opoziţie de acolo că PNL nu e în stare. Liberalii se simt mai aproape de ALDE, iar PDL-iştii de Băsescu. De ce credeţi că s-au văzut Klaus Iohannis cu domnul Tăriceanu? Să vorbească de o marcă de maşină? Normal că au discutat despre revenirea lui Călin Popescu Tăriceanu la PNL. Dar domnul Tăriceanu l-a refuzat", a spus Ponta, luni, la Romania TV, conform ziare.com.

Crin Antonescu a declarat marţi la B1Tv că nu este interesat de şefia PNL. "Dacă mă interesează lucruri despre conducerea PNL? De câte ori să vă spun, nu! Doamna Gorghiu nu a făcut o ofertă, a fost un cuvânt frumos, colegial, pentru care îi mulţumesc. PNL nu e ceva ce poate fi ofertat. Şi aceasta vine dintr-o decizie pe care am anunţat-o de ceva vreme şi pe care o întăresc", a spus Crin Antonescu, referindu-se la decizia de a se retrage din viaţa politică.

El s-a declarat deranjat de speculaţiile conform cărora s-a retras pentru că ar fi fost şantajat. "Desfid aceste este afirmaţii, care sunt, într-adevăr, scandaloase. Este o decizie pe care am luat o din motive întemeiate, pe care le-am anunţat la vremea respectivă şi asupra căreia nu văd motive să revin", a mai spus fostul lider al PNL.

Crin Antonescu a demisionat de la conducerea PNL în mai 2014, din cauza scorului slab obţinut de liberali la alegerile europarlamentare. Cu trei luni înainte, PNL  decisese ieşirea din USL şi de la guvernare. Ulterior, locul său în fruntea PNL şi de candidat la alegerile prezidenţiale a fost luat de Klaus Iohannis.

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră