UPDATE. Ghinea îşi dă demisia din Guvern. Cine îi ia locul

26 Oct 2016 | scris de Veronica Micu
UPDATE. Ghinea îşi dă demisia din Guvern. Cine îi ia locul

Despre cel care îl va înlocui pe Cristian Ghinea, premierul Dacian Cioloş a afirmat miercuri că se gândeşte la cineva din interiorul ministerului, pentru a asigura continuitate.

"O să vă anunț în perioada imediat următoare. Este un minister prea important să ne jucăm cu interimate. Acolo, chiar dacă e vorba de încă două luni, e o perioadă cu o activitate intensă acolo, pentru că pregătim procedura, așa-zisa procedură de desemnare sau de acreditare a autorităților de management, a structurilor care gestionează fondurile europene. Mai avem de dus la bun sfârșit programul de rezolvare a condiționalităților ex ante. Deci, e important să fie un ministru plin", a susținut Dacian Cioloș.

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, şi-a anunţat demisia din Guvernul Cioloș pentru a candida pe lista Uniunea Salvați România (USR) la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

”Ultima mea ședință ca membru în Guvernul Cioloș 1. E un sentiment ciudat. Pare un secol privind înapoi, dar nu au trecut nici șase luni de ministeriat, nici un an de când am mers la Cancelarie. A fost intens. Și a fost o onoare! De azi începe altceva”, a scris Ghinea pe pagina sa de Facebook.

Președintele USR, Nicușor Dan, a declarat că numele membrilor Guvernului tehnocrat care se vor înscrie în Uniunea Salvați România vor fi anunțate în această după-amiază. Joi, 27 octombrie, este ultima zi în care pot fi depuse listele de candidaţi la birourile electorale.

Duminică seară, Nicușor Dan a anunțat că va candida, cel mai probabil, pentru Camera Deputaților, într-un colegiu din București.

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră