Europarlamentarul Maria Grapini se întoarce în braţele lui Dan Voiculescu

13 Iun 2015
Europarlamentarul Maria Grapini se întoarce în braţele lui Dan Voiculescu

Europarlamentarul PC, Maria Grapini, a declarat azi, la Timişoara, într-o conferinţă de presă, că va susține doctrina umanist-conservatoare, indiferent ce se va întâmpla cu Partidul Conservator.

Grapini, în calitate de vicepreședinte la al treilea mandat la Partidul Conservator, a declarat că doctrina umanistă este cea care a determinat-o să intre în politică acum 10 ani.

'Dacă PC nu va mai exista, nu voi pleca la un partid mai mare, ci voi susține mai departe doctrina umanistă, social — liberală, de care este atâta nevoie în România! Nu am plecat și nu aș fi plecat niciodată de la Partidul Conservator! Nu am agreat traseismul politic bazat pe interese personale! Am acceptat să intru în politică pentru a încerca să fac ceva pentru oameni, nu pentru mine!', a spus Grapini, conform unui comunicat de presă.

Declaraţia Mariei Grapini vine la câteva zile după ce preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, anunţa pe blogul personal că " un grup de tineri a depus la Tribunalul Bucuresti cererea de inregistrare a Partidului Puterii Umaniste (social-liberal) – PPU".

"Partidul preia doctrina umanista, fondata de mine in 1992 care recunoaste demnitatea, valoarea si posibilitatile de desavarsire a fiintei umane. Doctrina umanista a fost rezultatul analizei sistemului capitalist si socialist care a avut drept concluzie faptul ca ambele au o mare carenta: nu tin cont de natura umana", a scris Dan Voiculescu pe blog la 8 iunie.

Anunţul lui Dan Voiculescu, aflat la închisoare, a fost comentat în presă, susţinându-se că postarea acestuia este semnalul că a pierdut controlul asupra PC, condus în prezent de Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, şi îşi pregăteşte un nou partid.

Daniel Constantin chiar a declarat  la un moment dat că situația este „ireconciliabilă” în ceea ce privește relația sa cu Dan Voiculescu.


Alte stiri din Politic

Ultima oră