Drumul către Cotroceni trece pe la Shhaideh. Aventura lui Dragnea continuă...

21 Dec 2016 | scris de Gheorghe Voicu
Drumul către Cotroceni trece pe la Shhaideh. Aventura lui Dragnea continuă...

Aventura lui Dragnea în sferele înalte ale puterii continuă:Sevil Shhaideh este propunerea de premier.

De fapt, pare a fi propunerea lui Dragnea şi nu a PSD-ului.Ca să nu mai vorbim de faptul că nimeni nu a ştiut de această nominalizare,venită şocant,chiar în ziua consultării de la Cotroceni.

Dar liderul PSD nu a avut de ales.Victoria zdrobitoare a PSD-ului a făcut din Dragnea,peste noapte, cel mai important politician al ţării. Iar Dragnea,de altfel,o persoană deloc spectaculoasă, a simţit că e clipa cea mare a carierei sale politice. Bănuiesc că ambiţiile sale nu se rezumă doar la un post de premier ci şi la funcţia de preşedinte.

Or, ca să ajungă la Cotroceni,fotoliul de prim-ministru ar fi fost o trambulină absolut necesară.

Cum are probleme de integritate a fost suficient de echilibrat ca să nu forţeze lucrurile-nu a căzut în capcana întinsă de adversarii care-l îndemnau să se autopropună ca prim-ministru.

Dar putea pica în cealată ambuscadă, cea a nominalizării unei persoane cu ambiţii politice personale şi influenţă în partid - PSD are multe centre de putere care se agită şi aşteaptă momente prielnice pentru a se impune.

Aici a fost marea problemă a liderului PSD: o persoană care care să nu aibă un program personal de ascensiune poltică.

Aşa a găsit-o pe Shhaideh care,în viziunea lui Dragnea, nu reprezintă un pericol Plus că pare capabilă să aplice ambiţiosul program de guvernare.

Pe de altă parte e de văzut cum va reacţiona PSD-ul dar şi electoratul la propunerea unei persoane dintr-o minoritate etnică dar şi religioasă. Corectitudinea politică spune că e o propunere foarte bună dar realitatea,în continuă schimbare, poate ridica anumite probleme.Iar Shhaideh este doar de un an în partid.

De aceea atît Dragnea cît şi Shhaideh au nevoie de o guvernare eficientă, aşa cum nu s-a întîmplat prea des în România.

E condiţia absolut necesară de care are nevoie liderul PSD în ambiţia sa de a ajunge la Cotroceni.

Alte stiri din Politic

Ultima oră