Dragnea refuză excluderea lui Ponta din PSD: Îmi asum eu să fiu înjurat și jignit

06 Apr 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Dragnea refuză excluderea lui Ponta din PSD:  Îmi asum eu să fiu înjurat și jignit

Președintele PSD, Liviu Dragnea, nu a fost de acord, joi la reuniunea Comitetului Executiv al partidului de la Sinaia, cu excluderea fostului premier Victor Ponta, susţinând că îşi asumă să fie înjurat şi jignit.

"Am spus de la început că nici nu am de gând să cer lucrul acesta, am și rupt acea intenție de demisie, și le-am spus și colegilor mei că nu cred că asta e problema noastră acum. Îmi asum eu să fiu înjurat și jignit. Nu vrem să introducem această problemă în dezbaterea partidului", a explicat Dragnea de ce nu a dat curs solicitării liderului locali Felix Stroe, Ioan Dârzu, Paul Stănescu şi senatorului Șerban Nicolae de excludere a lui Victor Ponta din PSD.

Dragnea a reamintit că și în cazul lui Valeriu Zgonea a avut aceeași poziție şi a susţinut că excluderea lui Mircea Geoană, dar și a lui Marian Vanghelie a fost o greșeală.

"Și în cazul lui Valeriu Zgonea am avut aceeași poziție. Numai că acum mi-am impus autoritatea. Atunci am ieșit din sală, am lăsat colegii, eu cerându-le să nu ajungem la excludere, pentru că eu greu susțin sau inițiez excluderea unui membru de partid, indiferent care ar fi acela (...) Am spus acum ceva timp că excluderea lui Mircea Geoană a fost o greșeală. Și excluderea lui Marian Vanghelie a fost o greșeală. Când excluzi un membru de partid, pierzi un coleg. Trebuie să facă lucruri mult prea grave", a susținut liderul PSD, conform agerpres.ro.

Surse politice au declarat anterior că Liviu Dragnea nu a fost de acord cu exluderea lui Ponta din partid, susținând că se vor crea tensiuni care nu își au rostul în acest moment în care se dezbat alte probleme serioase în PSD, cum ar fi programul de guvernare sau legea salarizării unitare.

În schimb, membrii CEx au decis suspendarea deputatului Cătălin Rădulescu din partid pe o perioadă de 6 luni. Deputatul a afirmat că are o mitralieră AKM pe care este pregătit s-o folosească. În urma acestor declaraţii, care au provocat reacţii negative, Rădulescu a anunţat că se autosupendă din partid.

"A încercat să se autosuspende, nu i-a ieşit. O să propun eu autosuspendarea lui”, a declarat  Dragnea înaintea şedinţei CExN .

De asemenea, proiectul legii salarizării unitare a fost semnat joi seara la Sinaia și totodată asumat politic de liderii coaliției de guvernare, Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu

Alte stiri din Politic

Ultima oră