Dragnea, despre amânarea desemnării premierului: Fiecare cu ritmul lui

22 Dec 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Dragnea, despre amânarea desemnării premierului: Fiecare cu ritmul lui

Dragnea a declarat joi că a luat notă de anunţul preşedintelui privind amânarea desemnării premierului după Crăciun, deşi parlamentarii erau pregătiţi de astăzi pentru audierea şi votarea noilor miniştri. "Fiecare cu ritmul lui", a constatat liderul PSD.

El a spus că a aflat de amânarea desemnării de la televizor şi crede că şeful statului vrea să discute mai mult Sevil Shhaideh. "Nu am alte informaţii. Cred, sper că vrea să vorbească cu Sevil Shhaideh", a spus Dragnea, întrebat dacă ştie sau a fost informat despre persoanele sau instituţiile cu care vrea să discute şeful statului.

Dragnea a mai spus că pentru PSD şi aliaţii săi era foarte important ca preşedintele să desemneze azi premierul, ori, în aceste condiţii vor încerca să instaleze noul guvern până la 31 decembrie pentru ca bugetul pe anul viitor să fie adoptat până la 15 ianuarie 2017. 

El crede că în maxim două zile noul Executiv va fi votat. De asemenea, liderul PSD a spus că a amânat discuţiile cu ALDE pe tema componenţei viitorului Guvern.

Întrebat dacă se aşteaptă ca Iohannis să vină cu o altă propunere de premier, Dragnea a răspuns: "Am ascultat cu atenţie declaraţia preşedintelui. Nu ar avea sens să facă o altă propunere. Vrea să ştie mai multe".

El spune însă că, dacă şeful statului va veni cu o altă propunere şi parlamentari ai PSD o vor vota, aceştia vor fi excluşi imediat din partid. Cât priveşte o posibilă suspendare a preşedintelui Iohannis, liderul PSD a spus că aşteaptă să vadă ce propune şeful statului. "Deocamdată sunt semne bune", a precizat el.

Pe de altă parte, Dragnea le-a transmis membrilor Guvernului Cioloş să se limiteze doar la acte de administrare a ţării şi la mutatul mobilierului, şi să nu se mai agite cu angajări şi numiri pe ultima sută de metri. 

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră