Dragnea: Ce decide amicul lui Iohannis e mai important

29 Sep 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Dragnea: Ce decide amicul lui Iohannis e mai important

"Președintele Iohannis ne-a spus astăzi că, pentru dânsul, nu contează rezultatul algerilor din 11 decembrie. Din declarația sa reiese că nu contează cum vor vota românii, ci doar cu ce partid va dori Dacian Cioloș să formeze viitorul guvern. Altfel spus, ceea ce decide amicul său e mai important decât ce vor decide mai bine de 18 milioane de români", scrie Dragnea pe Facebook.

El îi reaminteşte preşedintelui că în Constituţia, pe care a jurat cu mâna pe Biblie că o va respecta, scrie că „suveranitatea aparține poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere. Niciun grup și nicio persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu”.

"Așadar, îi solicit Președintelui Iohannis să respecte Legea fundamentală a statului român și să se abțină de la a se implica în competiția electorală dintre partidele politice. Viitoarea guvernare va fi constituită așa cum vor hotărî cetățenii prin vot . Experimentul „Guvernul meu” a eșuat. Românii decid, prin vot, cine să conducă această țară și cine le poate crea un viitor mai bun", conchide Dragnea.

 

Citiţi şi: 

Iohannis îi dă un "ultimatum" lui Cioloș

Alte stiri din Politic

Ultima oră