Dragnea rămâne preşedintele PSD. Zgonea ameninţă cu demisia

22 Apr 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Dragnea rămâne preşedintele PSD. Zgonea ameninţă cu demisia

"Decizia, părerea majorităţii, aproape unanimă, a fost că o retragere a mea poate să destabilizeze toate activităţile de campanie şi poate face ca PSD să nu obţină la aceste alegeri scorul pe care îl previzionăm cu toţii şi care este deja perceput de marea majoritate a celor care urmăresc fenomenul electoral. Am decis să rămân în continuare în această funcţie, să gestionez campania electorală'', a spus Liviu Dragnea, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional.

Liderul PSD a spus că această decizie, luată astăzi la cald, va fi repusă în discuţie după alegerile locale din 5 iunie. ''După alegerile locale cred că trebuie să facem o discuţie despre chestiuni mai profunde din PSD, despre o analiză a fiecăruia din conducerea partidului, de implicarea fiecăruia, de aportul adus de fiecare membru din conducerea partidului la campania electorală şi la bunul mers al acestui partid. Atunci vom lua mai multe decizii, nu numai o decizie în ceea ce mă priveşte'', a subliniat Dragnea.

Decizia menţinerii lui Dragnea în fruntea PSD a fost aproape unanimă deoarece Valeriu Zgonea a fost cel care a votat împotrivă. El a părăsit a părăsit furios sediul PSD după şedinţa CExN şi nu a participat la declaraţiile prin care Liviu Dragnea anunţa că PSD a decis aproape în unanimitate să îl menţină în fruntea PSD. 

Întrebat dacă va demisiona din funcţiile deţinute în partid, Valeriu Zgonea a declarat: ''Mă voi gândi până luni'', informează mediafax.ro.

Invitat la Antena 3, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a confirmat o dispută în şedinţa de partid. "Ne-am certat. Eu nu înţeleg ce vrea Valeriu Zgonea. Ce vrei ce urmăreşti? l-am întrebat vrei CEx, vrei adunare? Nu a cerut nimic concret, nu a spus <dom'ne, vreau demisie>", a declarat Ştefanescu.

El crede că Zgonea nu va demisiona din PSD, dar declară că orice relaţie de comunicare a sa cu acesta, pe orice fel de subiect, "s-a cam incheiat".

Alte stiri din Politic

Ultima oră