Dragnea: Liberalii, în grevă japoneză pentru votul prin corespondență în condițiile în care PNL a renunțat la șefia comisiei. Ne este foarte greu să înțelegem

04 Oct 2015
Dragnea: Liberalii, în grevă japoneză pentru votul prin corespondență în condițiile în care PNL a renunțat la șefia comisiei. Ne este foarte greu să înțelegem
Greva japoneză a liberalilor din Parlament este un 'joc', a declarat președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, care s-a arătat surprins de acest gest în condițiile în care PNL a renunțat la șefia comisiei ce viza și proiectul privind votul prin corespondență.

 "Ei intră în grevă japoneză pentru votul prin corespondență. Nouă ne este foarte greu să înțelegem. Chiar am rămas surprinși. A fugit de acolo președintele comisiei, care era al lor, dacă a fugit nu s-a mai putut întruni comisia, noi le-am cerut să desemneze un alt înlocuitor, nu vor. Ne este foarte greu să înțelegem jocul acesta. Ori este numai un joc de imagine și efectiv nu îi interesează această lege ori dacă nu să spună", a afirmat, duminică, Dragnea.

El a susținut că PSD dorește să ducă legea privind votul prin corespondență la capăt, arătând că s-a purtat o corespondență cu Autoritatea Electorală Permanentă în acest sens. "Într-un fel sau altul ce putem garanta este că la anul, la alegerile parlamentare, românii care trăiesc în Diaspora vor avea condiții cel puțin egale cu cele ale românilor care trăiesc în România pentru a-și exercita dreptul de vot", a conchis Dragnea.

Parlamentarii liberali vor intra de luni în grevă japoneză, în semn de protest față de situația privind adoptarea legii votului prin corespondență.

Alte stiri din Politic

Ultima oră