Dragnea, atac la adresa multinaționalelor: "Fac bani în România și își bat joc de români"

13 Apr 2017
Dragnea, atac la adresa multinaționalelor: "Fac bani în România și își bat joc de români"

Liviu Dragnea a făcut, miercuri seara, la Antena 3, unele dintre cele mai dure declarații la adresa companiilor multinaționale, după ce o societate de asigurări olandeză s-a adresa clienților avertizându-i că sunt discuții publice privind o eventuală naționalizare a fondurilor de pensii private și le-a cerut implicare activă. 

Liviu Dragnea a reacționat extrem de dur și a cerut Guvernului să ia măsuri împotriva companiei de asigurări din Olanda: "Să fie un exemplu și pentru celelalte multinaționale care fac bani în România și își bat joc de români", a declarat șeful PSD.

"Guvernul României ar trebui să ceară explicaţii Ambasadei Olandei. Nu poţi să porneşti un asemenea scandal din nimic. Ceea ce a făcut această companie este nepermis. ASF şi Ministerul de Finanţe trebuie să sancţioneze foarte mult. Nu a fost o asemenea discuţie, nici măcar informală. O asemenea companie, când primeşte un astfel de zvon, informaţie, sună imediat să se informeze la Guvernul României. Nu poţi să porneşti o campanie online. Au început o campanie online fără să întrebe pe nimeni. Așa ceva nu poate rămâne fără urmări. Au incitat la proteste. O asemenea informație poate duce la prăbușirea unui sistem. Nu intrăm în Schengen pentru că nu vrea Olanda, dar asta nu înseamnă că trebuie să se joace cu noi, nu suntem copii. Îmi asum tot ce spun în seara asta. Dacă Parchetul General nu se auto-sesizează, și nu am mari speranțe pentru că se ocupă de altceva, vom face o anchetă parlamentară și îi vom chema pe toți", a declarat Liviu Dragnea la Antena 3.

Liviu Dragnea crede că scandalul privind pensiile private ar fi fost provocat de preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu.

"În ceea ce priveşte acest scandal, este pornit de la domnul Mişu Negriţoiu, preşedintele ASF, care ştie că, în foarte scurt timp, Parlamentul va demite toată conducerea ASF. Pe de altă parte,

NN Pensii, fond olandez, a transmis marți o scrisoare clienților prin care îi informa că în ultimele săptămâni au existat discuții în spațiul public cu privire la o eventuală decizie de naționalizare a fondurilor de pensii private și le-a recomandat să urmărească permanent ce se întâmplă cu pensia lor.
 

Alte stiri din Politic

Ultima oră