Deputaţii refuză Comisia Europeană: Suma de 250.000 euro este disproporţionată

27 Sep 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Deputaţii refuză Comisia Europeană: Suma de 250.000 euro este disproporţionată

"Noi, în Comisia pentru afaceri europene a Camerei Deputaţilor, am votat pentru respingerea propunerii de regulament privind statutul resortisanţilor, având în vedere penalizarea nejustificată ce ar urma să fie imputată statelor membre care nu acceptă solicitanţi de protecţie internaţională. Suma de 250.000 euro propusă drept sancțiune pentru fiecare solicitant refuzat este disproporționată, nefundamentată și riscă să genereze o criză profundă la nivelul Uniunii Europene”, a declarat Ana Birchall, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene. Ea salutat decizia plenului Camerei de a-şi însuşi poziţia Comisiei pentru afaceri europene.

În luna mai a acestui an, Comisia Europeană a venit cu o propunere de regulament privind cererile de azil care prevede ca orice stat membru care nu dorește să fie solidar cu statele aflate în dificultate prin preluarea de azilanți va plăti câte 250.000 de euro pentru fiecare solicitant procesat statului care își asumă această responsabilitate.

La sfârşitul lunii august, Dimitris Avramopoulos, comisarul pentru pentru Migraţie, afaceri interne şi cetăţenie, a avertizat că CE își rezervă dreptul de a lua măsuri în cazul în care statele membre nu respectă obligațiile care le revin privind relocarea refugiaţilor. Avertismentul venea în condiţiile în care până la acea dată fuseseră relocaţi doar 1% dintre imigranţi.

Alte stiri din Politic

Ultima oră