Deputaţii jurişti au aprobat urmărirea penală a Elenei Udrea

17 Oct 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Deputaţii jurişti au aprobat urmărirea penală a Elenei Udrea

Alexandru Chiciu, avocatul Elenei Udrea, a declarat că din materialul de urmărire penală rezultă absența probelor care să o indice direct pe Elena Udrea. "Ceea ce, din punctul nostru de vedere, este absolut hilar — faptul că, deși există două așa-zise instigări la infracțiunea de luare de mită, una dintre persoanele care ar fi fost instigate neagă orice fel de legătură cu doamna Elena Udrea", a susţinut avocatul.

El a mai spus că există o serie de declarații de martor care plasează activitatea delictuoasă descrisă de procurori în sfera altor două persoane străine de caz. În concluzie, el a susţinut în faţa deputaţilor jurişti că procurorii au făcut o solicitare prematură." Există o solicitare de începere de urmărire penală in persona, așadar procurorii trebuiau să prezinte probe din care să rezulte faptul că sunt în posesia unor elemente certe de vinovăție", a spus Chiciu.

Procurorul general Augustin Lazar a trimis săptămâna trecută Camerei Deputaților solicitarea DNA de începere a urmăririi penale pe numele fostului ministru Elena Udrea, pentru două infracțiuni de instigare la luare de mită privind campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 2009.

Într-o postare pe Facebook, Elena Udrea o acuză pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, că i-a deschis un nou dosar penal pentru a acoperi scandalul "cucuveaua mov"."De cate ori este in criza de imagine, apeleaza la dosare si acuzatii sonore: la adresa mea, a lui Ponta, Blair etc. De data aceasta, rahatul in care se afla nu poate fi acoperit nici daca m-ar lapida personal!
Instigare la luare de mita, in campania electorala din 2009, in dosarul unde deja m-au acuzat de spalare de bani. Desi de la momentul chemarii mele la DNA acum doua saptamani nu s-a mai intamplat nimic, abia acum cer urmarirea penala pentru aceste presupuse fapte. De ce nu au cerut atunci??? Pentru ca acum era nevoie de ceva care sa acopere cucuveaua mov", scrie Elena Udrea.

Ea îi transmitei şefei DNA că, în ciuda scandalului creat în jurul noului său dosar, tot va trebui să dea explicaţii dacă folosea adrese de mail sub pseudonimul "cucuveaua mov". "Nu vreti, doamna Kovesi, sa vedeti ce este si cu sponsorizarile ori banii adusi la sediul central al PDL, la cei care astazi sunt in conducerea PNL, facute in aceeasi campanie?Chiar daca mai reusiti sa faceti putin scandal, tot va trebui sa raspundeti daca foloseati adrese de mail secrete ca sa vorbiti cu Ghita despre cum sa va acoperiti plagiatul sau pentru a da in mod ilegal informatii pe surse din dosarele adversarilor! Si chiar este penal daca este adevarat", conchide Udrea.

Alte stiri din Politic

Ultima oră