Demisia lui Tăriceanu: Nu sunt dispus

27 Sep 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Demisia lui Tăriceanu: Nu sunt dispus

El îl acuză pe senatorul ALDE Vasile Nistor că prin cererea de a demisiona ar face jocurile PNL. "Dacă vreți să vă spun așa, există și varianta să facem toate jocurile pe care PNL le dorește, dar eu cel puțin, până în acest moment, nu sunt dispus. Din unele informații s-ar părea că da", a declarat Tăriceanu, conform agerpres.ro.

Liderul ALDE a mai spus că nu susţine excluderea lui Nistor din partid, dar că e posibil ca acesta să nu mai deţină funcţia de preşedinte executiv. "Aveți dreptate, este o poziție ciudată. E nefiresc ceea ce se întâmplă, dar cred că această chestiune va fi analizată de colegii mei", a afirmat Tăriceanu.

Şeful Senatului a mai spus că Nistor a depus o cerere pentru organizarea unui congres extraordinar al ALDE, declarându-se foarte deschis la o asemenea propunere. "Sigur că putem să organizăm oricând și poate ar fi benefic, să lămurim anumite lucruri care văd că sunt neclare pentru unii dintre colegii noștri", a spus Tăriceanu.

Vasile Nistor i-a cerut luni lui Tăriceanu să demisioneze din fruntea Senatului deoarece imaginea instituţiei a fost "știrbită" din cauza abaterilor și a faptului că în funcțiile de conducere se regăsesc persoane care au dosare penale.

"Domnule Tăriceanu, consider că aveți datoria morală față de România să vă prezentați demisia din funcția de președinte al Senatului întrucât sunteți acuzat de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului (...) Ceea ce se întâmplă în țară și numărul mare de protestatari îmi întărește convingerea că imaginea Senatului a fost în ultimii patru ani știrbită din cauza unor grave abateri realizate de către colegii mei și care nu ne fac deloc cinste. A venit momentul să demonstrăm că nu toți suntem la fel. Unii membri ai Senatului sunt anchetați sau au dosare penale și din acest motiv consider că a venit momentul ca aceștia să demisioneze din funcția de conducere deținută la nivelul Senatului, să renunțe la imunitatea parlamentară sau la mandatul de senator pentru a se pune la dispoziția Justiției", a spus Nistor.

Alte stiri din Politic

Ultima oră