De ce va face PSD o nouă propunere pentru funcţia de premier

27 Dec 2016 | scris de Gheorghe Voicu
De ce va face PSD o nouă propunere pentru funcţia de premier

Va declanşa PSD procesul de suspendare al lui Iohannis? Acum,nu poate. Mai trebuie să facă o nominalizare pentru funcţia de premier. Şi cum a pierdut posibilitatea instalarii unui guvern pînă la sfîrşitul anului Dragnea a ales varianta temporizării.

Deocamdată a cerut timp de reflecţie. Cu un motiv corect,cu priză la electorat:evitarea unei crize politice de amploare.

Se înţelege de aici că cel care dă dovadă de iresponsabilitate este Iohannis.

Acum, dacă tot e criză părţile încearcă să cîştige capital de imagine. Iohannis e ferm, ştie el ce ştie iar Dragnea vrea ca romînii să trăiască mai bine şi de aceea trebuie să-şi aplice mai repede programul de guvernare. Cam simplist, e adevărat, dar aşa stau lucrurile în bătalia pentru putere.

Aşa că, Dragnea va anunţa că nu vrea să arunce ţara în haos şi de aceea va face o nouă nominalizare. De-abia acum vom ştii ce vrea cu adevărat Iohannis. Dacă ne luăm după ce povesteşte Tăriceanu, nu se anunţă vremuri bune. El spune că Iohannis i-a declarat săptămâna trecută că trebuie evitat venirea PSD la guvernare. Şi e gata de război total...

Acest război total e mai degrabă o metaforă pentru că din punct de vedere constituţional nu prea are ce face-şi e greu de crezut că poate face o majoritate parlamentară.

Normal ar fi ca noua propunere a PSD-ului să fie acceptată şi noul ciclu de guvernare să înceapă cît mai repede...

Iniţierea unei suspendări ar fi o variantă păguboasă pentru toată lumea.

Alte stiri din Politic

Ultima oră