Cum petrec politicienii Crăciunul şi ce le transmit românilor

25 Dec 2015 | scris de Veronica Micu
Cum petrec politicienii Crăciunul şi ce le transmit românilor

În seara de Ajun, preşedintele Iohannis le-a transmis românilor "Crăciun fericit!" prin intermediul Facebook, într-un mesaj video. "Naşterea Domnului este sărbătoarea pe care cu toţii o aşteptăm cu bucurie, pentru a fi împreună cu familia. Spiritul Crăciunului constă în a-i simţi alături pe toţi cei dragi şi a celebra generozitatea, buna înţelegere şi liniştea. Cu atât mai mult, în aceste momente suntem datori să ni-i amintim pe cei neajutoraţi, pe cei singuri, pe cei împovăraţi de boală sau de sărăcie şi să ne încercăm să le aducem puţină alinare", a spus preşedintele.

Iohannis petrece sărbătorile în SUA, potrivit unor surse oficiale.

Dacian Cioloş a afirmat, recent, că va rămâne în ţară şi se va "retrage" undeva aproape de Bucureşti, alături de soţie, pentru a se putea întoarce, la nevoie, la Guvern. "O să mă retrag doar cu soţia pentru câteva momente de linişte, pentru că a fost o perioadă foarte agitată în aceste ultime săptămâni şi luni şi mă aştept să fie la fel de agitate şi în lunile următoare", a spus premierul.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus că va sta alături de familie, cel mai probabil, la domeniul său de la Turnu Măgurele, din Teleorman. "Voi pregăti porcul după ce este executat aşa cum spun normele. Îl pregătesc, îl porţionez. Cei mai buni şorici sunt cei pe care îi pregătesc eu. (...) Dacă o să gustaţi o mâncare mai bună făcută de un master chef decât cea pe care o fac eu, să nu-mi daţi niciun ban", le-a spus Dragnea jurnaliştilor, înainte de Crăciun. Acesta a spus că a învăţat toate reţetele de la mama sa şi îi place să le facă în fiecare an.

Dragnea a spus că i-a gătit sarmale şi lui Victor Ponta. "Dacă o să-mi spuneţi că aţi mâncat vreodată sarmale mai bune decât cele pe care le fac eu... Fac două feluri de sarmale. Victor a mâncat sarmale făcute de mine şi a recunoscut că sunt cele mai bune. Dacă vreţi să facem şi o mâncare de fiţă, o să vă gătesc nişte creveţi", a mai spus Dragnea.

La rândul ei, liderul PNL Alina Gorghiu a transmis românilor, pe Facebook, un mesaj de "Sărbători fericite!".

"De Crăciun se face un singur fel de politică, şi anume politica familiei şi politica dragostei şi politica gândurilor frumoase şi bune. (...) E timpul să lăsăm deoparte politica, munca, problemele, iar de telefon nu ne atingem decât ca să le trimitem celor dragi gânduri bune", a spus Gorghiu.

Victor Ponta a transmis, tot pe Facebook, urări de sărbători românilor, postând o fotografie cu bradul său de Crăciun, iar Traian Băsescu a postat un mesaj similar, alături de o fotografie cu o icoană. Anterior, însă, fostul preşedinte Băsescu s-a folosit de Facebook pentru a lansa un atac la adresa oficialilor europeni, care ar fi început să transmită mesaje cu "Felicitări de sezon" în loc de "Crăciun Fericit", pentru a nu-i deranja pe "islamişti".

"Pentru a nu-i supăra pe islamiştii veniţi buluc în inima Europei, politicienii de la Bruxelles au stabilit să nu mai spună şi să nu mai scrie ”Crăciun Fericit”, ci “FELICITĂRI DE SEZON”. Mai este puţin şi-l vom înlocui şi pe Moş Crăciun cu Moş Gerilă. Vă sună cumva cunoscut?", a scris, deranjat, Traian Băsescu pe Facebook, în Ajunul Crăciunului.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a transmis şi el urări pe Facebook, printr-o fotografie cu o felicitare semnată de preşedintele Senatului. "Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, vă doresc multă sănătate, împliniri, zile senine, prosperitate, pace şi gânduri bune", a scris Tăriceanu.

Alte stiri din Politic

Ultima oră