UPDATE: Congres cu (re)trageri la TSD. A fost ales favoritul lui Dragnea

12 Dec 2015 | scris de Gabriela Antoniu
UPDATE: Congres cu (re)trageri la TSD. A fost ales favoritul lui Dragnea

 

Gabriel Petrea este noul lider al TSD, în locul deputatului Mihai Sturzu. Petrea, care până la congresul de sâmbătă a deținut funcția de secretar general al TSD, a obținut 801 voturi, iar contracandidata sa, Gabriela Podașcă, 189 de voturi.

Fostul lider al TSD, Mihai Sturzu, a anunţat sâmbătă că demisionează din PSD, deşi anunţase că va face luni acest gest."Nu mai pot continua în condiţiile în care nu respectăm ce votăm. (...) Nu merg la niciun alt partid. Eu cred că România are nevoie de o resetare profundă a clasei politice", a declarat Sturzu, pentru Mediafax. El a negat acuzaţiile lansate de Liviu Dragnea privind propunerea sa de a exploata politic emoţia generată de tragedia de la Colectiv, prin înfiinţarea unei noi mişcări.

Sturzu i-a cerut, sâmbătă, lui Liviu Dragnea retragerea din fruntea partidului și convocarea unui congres al formațiunii, amintind că pe site-ul instanţei supreme apare numele său într-un dosar care nu face onoare partidului.

De asemenea, Mihai Sturzu a cerut o "deschidere" a partidului, precum și reformarea acestuia. Totodată, el a propus schimbarea siglei partidului și a numelui, pentru ca PSD să iasă cu o nouă ofertă politică.

Conform Agerpres, Sturzu, nu a primit susținerea tinerilor social-democrați, unii dintre vorbitori acuzându-l că își urmărește propriul interes politic. De asemenea, ei l-au acuzat că a uitat partidul care l-a promovat și i-a dat funcții în Parlament.

Şi Dragnea a respins atacurile lui Sturzu, susţinând că fostul lor lider al TSD i-ar fi propus să se folosească în scop electoral de emoţia tragediei de la Colectiv, fapt "cutremurător" care nu trebuie să se mai repete. Şi, deşi a susţinut că liderul partidului nu mai dă indicaţii la vot, liderul PSD  a anunţat că îl vrea pe Gabriel Petrea preşedintele TSD.

"Sunt câțiva care nu au înțeles că PSD a intrat într-o altă etapă. Nu le mai spune președintele partidului nici senatorilor, nici deputaților, nici tinerilor pe cine să își aleagă lider. Am vorbit cu fiecare din cei trei candidați (...) și am spus: uitați această mentalitate, oricine are dreptul să candideze. Vă susțin pe toți, cel mai mare rău care s-ar fi putut face azi, aici, este să vă spun în colțul gurii îl susțin pe X. Acum pot să spun cu toată sinceritatea: vreau ca Gabi Petrea să fie președinte", a declarat Dragnea.

Pentru președinția organizației de tineret a PSD au intrat în cursă trei candidați: Gabriela Podașcă, Gabriel Petrea și Andrei Tinu. Surpriză, însă. După ce și-a prezentat proiectul de candidat, Andrei Tinu a anunțat că se retrage din cursă și i-a rugat pe cei care îl susțineau să-şi dea voturile lui Gabriel Petrea.

Alte stiri din Politic

Ultima oră