Condiţiile lui Băsescu dacă PMP intră la guvernare după alegeri

11 Noi 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Condiţiile lui Băsescu dacă PMP intră la guvernare după alegeri

"Practic, noi nu avem soluții convenabile, dar exclud orice alianță cu PSD. Nici PNL nu reprezintă o soluție mai bună, dar cel puțin nu miroase așa de urât'', a declarat vineri Traian Băsescu, la Timişoara, conform agerpres.ro.

El a spus că, dacă partidul pe care îl conduce va intra la guvernare, una dintre condițiile de pe masa discuțiilor va fi ''ca PMP să dea prim-ministrul Guvernului. De asemenea, structura Guvernului va trebui să aibă în mod obligatoriu Ministerul Reunificării''.

Traian Băsescu a susţinut că după accederea în NATO și integrarea în UE a României, următorul obiectiv de țară este unirea cu Republica Moldova, ca proiect politic pe care ''merită să ți-l asumi ca țară responsabilă pentru viitorul ei''.

La începutul lunii octombrie, Băsescu declara la B1 Tv că "nu ar avea România un premier mai bun decât mine. Problema e că trebuie să te numească cineva”.

O declaratie asemănătoare a făcut şi anul trecut la Romania Tv. ""Aș fi un excepțional premier. Nu avem în politică un om care să fie mai bun premier decât aș fi eu", spunea fostul preşedinte.

Alte stiri din Politic

Ultima oră