Condiţia esenţială pusă de Cioloş pentru acceptarea propunerii de premier

25 Oct 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Condiţia esenţială pusă de Cioloş pentru acceptarea propunerii de premier

"Am avut azi o discuţie foarte bună cu preşedintele PNL Alina Gorghiu în care m-a informat despre intenţia aceasta şi am spus că da, în măsura în care, în urma rezultatelor alegerilor parlamentare, va exista o bază pentru o astfel de colaborare, sunt deschis acestei propuneri",  a declarat Cioloş, într-un interviu acordat Adevărul.

Premierul a explicat şi de ce a acceptat propunerea PNL: liberalii au facut un pas înainte în ceea ce priveşte criteriile de integritate, cinste şi profesionalism, la care el ţine foarte mult, iar peste jumătate dintre candidaţii propuşi de PNL sunt oameni noi în politică sau n-au mai fost parlamentari.

"Faptul că mai bine de jumătate dintre candidații propuși de PNL sunt oameni noi în politică sau n-au mai fost parlamentari mi se pare o bază bună de pornire. Pentru mine, aceste criterii sunt foarte importante și sunt cu atât mai importante în relația cu partidele care susțin Platforma România 100", a spus şeful Executivului.

Cioloş nu crede că implicarea sa în campania electorală a PNL ar fi un lucru bun. "Partidele îşi vor face propriile campanii, pe baza programelor de guvernare pe care le propun. Atât timp cât nu sunt candidat la alegeri, nu cred că o implicare în campanie ar fi un lucru bun", a mai spus premierul.

Citeşte şi:

UPDATE: Unanimitate în PNL. Cioloş, candidat pentru postul de premier

Alte stiri din Politic

Ultima oră