Cioloş, reacţie după România – Franţa: Oficialii francezi din tribune au cam tremurat până în ultima clipă

11 Iun 2016 | scris de Veronica Micu
Cioloş, reacţie după România – Franţa: Oficialii francezi din tribune au cam tremurat până în ultima clipă

Imediat după înfrângerea dureroasă suportată de naţionala României, premierul a ţinut să-i laude pe tricolori pentru jocul prestat şi le-a transmis fanilor să încurajeze în continuare echipa pentru a merge "cu multă încredere mai departe".

"HAI ROMÂNIA!! Suporterii Noștri pe Stade de France!

Sigur, scorul poate să ne nemulțumească, dar băieții au jucat foarte bine și trebuie încurajați să meargă cu multă încredere mai departe. Pentru că SE POATE!

Și mai ales cu suporteri români cum au fost cei din această seară pe Stade de France. SUPERBI! Români fără complexe care și-au încurajat echipa până la capăt", a scris Cioloş pe Facebook.

Mesajul premierului, apreciat de mii de români, a fost însoţie şi de comentarii critice, atât la adresa lui Cioloş, cât şi la cea a tricolorilor.

"Țara arde şi baba se piaptănă. Ar trebui să vă preocupe dispariția voturilor acum. Sunt curios dacă nu erați premier, oare mai mergeați la meci??? Susținerea echipei naționale dă bine la c.v. cum s-ar spune... eh", i-a transmis Costel Călin premierului.

Cioloş a ţinut să-i răspundă prietenului de pe Facebook, explicând că "susținerea echipei naționale e o chestiune de simțire interioară în primul rând".

"Nu știu cât de bine dă (un exemplu e chiar reacția dumneavoastră), dar în astfel de cazuri prefer să fac ceea ce mă îndeamnă inima. Cât despre număratul voturilor, sigur că sunt preocupat de orice potențial derapaj al democrației, doar că în responsabilitatea de organizare a alegerilor, această parte legată de numararea voturilor ține de Biroul Electoral Central. Apropo de "țara arde", vreau să vă spun că românii care au fost pe Stade de France au fost un adevărat vulcan, mândrii de o echipă care a jucat foarte bine în fața echipei gazda care e și o favorită la acest campoinat. Eu unul sunt foarte mândru de ce au făcut în acest prim meci", a scris şeful Executivului.

Citeşte şi: Iordănescu a dezvăluit ce s-a întâmplat cu "tricolorii" în cabine, după înfrângerea cu Franţa

"La ce echipă și antrenor avem, se vor distra francezii cu noi. Poate să fie și tata lui Cioloș în tribună", a fost un alt comentariu, postat de Corneliu Corneliu Voinea, înainte de începerea meciului.

"Pot să vă asigur că nu s-au distrat deloc francezii cu românii pe teren. Oficialii francezi din tribune au cam tremurat până în ultima clipă și au apreciat în mai multe rânduri apărarea noastră, ca fiind una dintre cele mai bune dintre echipele calificate la acest turneu. Președintele FIFA, lângă care am stat la acest meci, a fost plăcut surprins de apărarea, incisivitatea și energia echipei noastre", i-a răspuns Cioloş după meci.

Echipa Franței a învins naționala României cu scorul de 2-1 (0-0), vineri seara, pe Stade de France din Saint-Denis, în meciul inaugural de la EURO 2016. Olivier Giroud (57) și Dimitri Payet (89) au marcat pentru gazde, iar Bogdan Stancu (65 — penalty) a înscris golul României.

România va juca următorul meci pe 15 iunie, cu Elveția, pe stadionul Parc des Princes din Paris, iar apoi va întâlni Albania, pe 19 iunie, la Lyon.

Alte stiri din Politic

Ultima oră