Iordănescu a dezvăluit ce s-a întâmplat cu "tricolorii" în cabine, după înfrângerea cu Franţa

11 Iun 2016 | scris de Veronica Micu
Iordănescu a dezvăluit ce s-a întâmplat cu

"Acest meci de deschidere a fost ca o finală", a declarat selecționerul Franței, Didier Deschamps, după meciul de pe Stade de France.

"Meciul a fost complicat din cauza echipei României. Am jucat ofensiv și sunt bucuros pentru că jucătorii mei au fost recompensați, bucuros pentru Payet (autorul golului victoriei, n. red.). Am comis multe erori, România ne-a pus probleme, dar e bine că am început cu dreptul. Eram conștient de rolul decisiv al lui Payet, e un jucător ofensiv, care ajută mult echipa. Iar când marchează cu un șut la vinclu rezolvă multe probleme", a explicat tehnicianul, potrivit rtl.fr.

"România nu avea nimic de pierdut, dar nu e ușor pentru o echipă să piardă astfel un meci. A fost un meci de deschidere de la care aveam așteptări, era un lucru extraordinar, dar aveam și obligații. Din punct de vedere psihologic nu a fost ușor de gestionat acest meci", a mai spus selecționerul Franței.

Iordănescu: În cabină după joc, toți jucătorii erau triști, cu capetele plecate

De cealaltă parte, antrenorul echipei naționale de fotbal a României, Anghel Iordănescu, a declarat că e dureros și trist să pierzi în minutul 88, cum a făcut-o România.

"E dureros și trist să pierzi în minutul 88 și asta s-a întâmplat după un gol fabulos, marcat de un jucător cu adevărat magnific (Dimitri Payet, n. red.). Am făcut o partidă bună, cu multe momente pozitive, dar și cu momente mai puțin bune. Am început jocul foarte bine și am ratat o ocazie rarisimă - Bogdan Stancu - rezolvată de portar, iar dacă am fi marcat am fi dat o altă desfășurare jocului.

Am început foarte bine și repriza a doua, din nou cu o ocazie rarisimă a lui Stancu. Am avut și momente mai delicate, pentru că am jucat cu o echipă foarte, foarte bună.

Felicit băieții pentru faptul că au respectat planul tactic și pentru determinare, pentru agresivitate în joc. Au trecut pe lângă un rezultat pozitiv făcând risipă de efort", a spus tehnicianul român.

"În cabină după joc, toți jucătorii erau triști, cu capetele plecate. Nu va fi ușor să îi recuperăm fizic, dar trebuie să avem în vedere și mentalul lor, care înseamnă foarte mult la acest nivel. Am studiat adversarul, cunoșteam exact calibrul Franței, dar băieții au respectat planul tactic și le mulțumesc și îi felicit", a conchis Anghel Iordănescu.

Echipa Franței a învins naționala României cu scorul de 2-1 (0-0), vineri seara, pe Stade de France din Saint-Denis, în meciul inaugural de la EURO 2016. Olivier Giroud (57) și Dimitri Payet (89) au marcat pentru gazde, iar Bogdan Stancu (65 — penalty) a înscris golul României.

România va juca următorul meci pe 15 iunie, cu Elveția, pe stadionul Parc des Princes din Paris, iar apoi va întâlni Albania, pe 19 iunie, la Lyon.

Citeşte şi:

Payet şi Giroud s-au dus la Keşeru imediat după meci. Cum le-a închis gura francezilor atacantul României

Cioloş, reacţie după România – Franţa: Oficialii francezi din tribune au cam tremurat până în ultima clipă

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră