UPDATE. Rămas fără guvern, Cioloş oferă consultanţă Opoziţiei

05 Ian 2017 | scris de Gabriela Antoniu
UPDATE. Rămas fără guvern, Cioloş oferă consultanţă Opoziţiei

"ONG-ul va pune la dispoziţia USR şi altora materiale şi oameni care pot ajuta la munca de opoziţie. Vedem cum se va dezvolta", au declarat, pentru Mediafax, surse din USR. Vor fi implicaţi foşti ministri şi oameni de la Cancelarie care cunosc subiectele şi instituţiile. ONG-ul ar urma să aibă şi resurse de expertiză utile pentru poziţionarile USR în Parlament.

El s-a întâlnit joi cu parlamentarii USR. Discuțiile au avut loc cu ușile închise și, potrivit unor surse citate de agerpres.ro, acestea ar viza crearea unui ONG, care să nu fie un partid politic, ''pentru a nu diviza și mai mult dreapta pe scena politică''.

Potrivit acelorași surse, ONG-ul ar urma să pună la dispoziție materiale și specialiști care pot ajuta la ''munca de opoziție'' și care, alături de foști miniștri, să aplice o serie de proiecte. În perioada următoare, Cioloş se va întâlni şi cu parlamentarii PNL.

După întâlnirea cu reprezentanţii USR, Ciolos a anuntat că va pune bazele "unei asociatii active", "o structură asociativa, pornind de la platforma Romania 100, care să activeze public şi să promozveze valorile de acolo". Cioloş a adăugat că se află în cautarea celei mai bune modalităţi de "a fi eficient în viaţa publică".

El a subliniat că asociaţia pe care o va înfiinţa nu este gândită pentru a fi transformată în partid politic. Fostul premier spune că va avea discuţii cu PNL şi USR, care l-au susţinut în campania electorală. "Dacă o să consider că e potrivită înscrierea într-un partid, iau în calcul", a mai spus fostul premier.

Numai că, dacă deputatul PNL Mihai Voicu exprimă poziţia oficială a liberalilor, Cioloş va bate la uşi închise. "Un domn care ne-a spus în campania electorală că nu dorește să fie pe afișele noastre )n.r. Dacian Cioloş) și că îi folosim abuziv imaginea ne lansează la televizor propuneri de colaborare. Menționează ceva de platforma România 100. Păi cu platforma asta am pierdut alegerile. Nu mersi", scrie Mihai Voicu pe Facebook.

Dacian Cioloș a declarat miercuri, înainte de expirarea mandatului, că nu va pleca din țară, ci dimpotrivă, nu exclude să se implice în viața politică. "Nu plec din țară, așa cum am văzut că s-a speculat. Am deja confirmarea unor colaboratori sau foști colaboratori din Guvern și pentru o implicare civică, pentru a ne valorifica experiența", a spus Cioloș.

Din ONG vor face parte foşti miniştri precum Vlad Voiculescu, Dragoş Tudorache şi Dragoş Pâslaru, au declarat pentru HotNews.ro surse politice.

Întrebată înainte de alegeri ce va face după ce Dacian Cioloș își va termina mandatul de premier, soţia sa, Valerie Cioloş, a răspuns că ar dori să rămână în România și în viitor. „Eu aș vrea, aș vrea, dar o să vedem cum o să ne prindă viața. (...). Vreau să cânt, o să cânt în continuare”, a afirmat Valerie Cioloș-Villemin, alias Yohanna Grace ca artist.

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră