Cioloş se duce şi la USR. Va discuta despre programul de guvernare

03 Noi 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Cioloş se duce şi la USR. Va discuta despre programul de guvernare

Evenimentul USR va avea loc săptămâna viitoare, iar tema discuţiilor va fi despre platforma 'România 100' și despre programul de guvernare al USR. Liderul USR, Nicuşor Dan a explicat joi că, după ce premierul şi-a lansat platforma, i-a trimis o scrisoare în care arăta că există unele convergenţe între aceasta şi programul Uniunii.

"Pot să vă spun că domnia sa a confirmat prezența la un eveniment pe care îl organizăm săptămâna viitoare, în care vom vorbi și despre platforma 'România 100' și de lucrurile pe care noi dorim să le includem în programul de guvernare", a declarat joi Nicușor Dan, într-o conferință de presă.

El a ţinut să precizeze că în discuţiile cu premierul nu se va discuta despre funcții, dar că vor avea un cuvânt de spus la numirea viitorilor miniştrilor.

"Discutăm exclusiv cu primul-ministru și menținem constant că nu facem alianță pre-electorală și post-electorală, nu vom negocia funcții în Guvern. Nu ne vom duce în discuția pe care o vom avea cu primul-ministru cu solicitări de funcții în Guvern. Asta nu înseamnă că, dacă sunt oameni pregătiți de la noi, ei nu o să meargă. O să discutăm pe program și o să avem un cuvânt de spus despre cine o să fie miniștri. Nu vrem să garantăm, să dăm cecuri în alb pentru oameni care în viața publică până acum au făcut erori sau compromisuri", susţine Nicușor Dan.

Prezenţa lui Cioloş la cele două evenimente de partid nu este o surpriză în condiţiile în care liderul liberal, Alina Gorghiu, anunţa la mijlocul lunii octombrie că PNL şi USR vor susţine propunerea Dacian Cioloş prim-ministru, iar platforma ce va fi lansată de şeful Executivului este startul unei campanii cu Dacian Cioloş premier.

"Dacian Cioloş va fi numitorul comun al unei formule pe care eu o consider esenţială în acest moment în România, pentru schimbarea de care avem nevoie. Şi noi şi USR-ul vom susţine propunerea de prim-ministru Dacian Cioloş în momentul în care... şi cumva platforma aceasta e starul unei campanii cu Dacian Cioloş prim-ministru, aşa o văd eu. Rămâne să mă contrazică Dacian Cioloş dacă nu e aşa", a declarat Gorghiu, la Antena 3.

Citiţi şi:

E oficial: Dacian Cioloș, premierul liberalilor!

Cioloş îşi dă jos haina de tehnocrat şi joacă cu PNL. La miting

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră