Cel mai tânăr primar din România: Are 27 de ani și a candidat prima oară la 24 de ani

23 Iun 2015
Cel mai tânăr primar din România: Are 27 de ani și a candidat prima oară la 24 de ani
Noul primar din Oneşti este Alexandru Cristea, care a devenit, la 27 de ani, cel mai tânăr primar din municipiu din România, după ce luni Consiliul local l-a votat interimar în funcţie.

Desemnarea sa s-a făcut urmare a revocării, prin ordin al Prefectului judeţului Bacău, a fostului primar al municipiului Oneşti, Laurenţiu Neghină, ales în iunie 2012, dar condamnat, ulterior, printr-o sentinţă definitivă, la 2 ani 8 luni de închisoare cu suspendare de magistraţii băcăuani.

În 2012, la numai 24 de ani, Alexandru Cristea a candidat la postul de primar, ca independent. Până atunci, a fost președintele Asociației „Onestin”, relatează Ziarul de Bacău.

El a absolvit secţia filologie a Colegiului Naţional 'Grigore Moisil' din Oneşti în anul 2007, după care a urmat cursurile specializării Marketing din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice a Universităţii 'Vasile Alecsandri' din Bacău. A continuat studiile obţinând un masteratul în Comunicare managerială şi resurse umane la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative Bucureşti.

Alte stiri din Politic

Ultima oră