UPDATE: CCR a respins contestaţia PNL în cazul Şova

24 Iun 2015
UPDATE: CCR a respins contestaţia PNL în cazul Şova

CCR a respins miercuri, cu majoritate de voturi, ca inadmisibilă, sesizarea PNL privind votul din Senat în cazul cererii de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a lui Dan Şova.

Curtea Constituțională a României a discutat azi sesizarea PNL depusă după ce solicitarea ministrului Justiției privind încuviințarea reținerii și arestării preventive a lui Șova a fost respinsă de Senat. Votul a fost reluat în urma deciziei CCR care a declarat neconstituțională hotărârea Senatului privind votul exprimat  în acest caz la 25 martie.

După votul din 2 iunie, liberalul Cătălin Boboc a anunțat că senatorii PNL au atacat la CCR hotărârea Senatului privind la reluarea votului în cazul Șova. "Așteptăm ca membrii CCR să se pronunțe și noi suntem încrezători că rezultatul va fi acela că prin votul repetat sau prin interpretarea (votului — n.r.) din prima hotărâre dată de Senat, practic, conducerea Senatului a creat un alt efect juridic", a declarat Boboc, conform agerpres.ro.

Un alt liberal, senatorul Marinică Dincă, a explicat că de data aceasta Curtea se va pronunţa şi asupra votului, deoarece prima dată, sesizarea liberalilor nu s-a referit la acest aspect, ci doar la lipsa unei hotărâri în care să se arate că nu s-a întrunit numărul necesar de voturi pentru ca Dan Şova să fie reţinut sau arestat preventiv.

  "În momentul în care ai o premisă și aplici o altă dispoziție legală, ajungi la un alt rezultat. Acum premisa era votul consemnat prin proces-verbal și necontestat până în acest moment de nimeni, iar, dacă aplicăm un anumit temei legal, cel al Constituției, aveam un cu totul alt rezultat. Acum CCR este pusă în situația să se pronunțe și asupra acestui aspect. La momentul respectiv nu se putea pronunța, pentru că sesizarea a fost făcută doar pe obligația de a emite hotărârea, pentru că președintele Senatului la acel moment și președintele de ședință nu-și asumau emiterea unei hotărâri. Acum CCR se poate pronunța și pe aspecte de acest gen", a spus Dincă.

Alte stiri din Politic

Ultima oră