Blaga se schimbă după cum bate „vântul Iohannis”

23 Iun 2015
Blaga se schimbă după cum bate „vântul Iohannis”
 Pliticienii români au făcut deja tradiţie din a se răzgândi de la o zi la alta. De la demisii anunţate şi reevaluate, în lumea politică românească totul pare posibil.

Vasile Blaga, copreședintele PNL, a avut două declaraţii antagonice în termen de numai 24 de ore. Tema declaraţiilor a fost recenta numire a lui Gabriel Oprea în funcţia de premier interimar.

22 iunie 2015

În conferinţa de presă anunţată pentru luni, la prânz, Vasile Blaga a catalogat luni "obraznică și arogantă" propunerea premierului Victor Ponta de desemnare a vicepremierului Gabriel Oprea ca prim-ministru interimar, subliniind că este atributul șefului statului să stabilească o persoană din Cabinet pentru a exercita această funcție.

"Fără a ne referi la persoana Gabriel Oprea, (propunerea — n.r.) este obraznică și arogantă. Nu este atributul dlui prim-ministru să stabilească cine îi ia locul dacă dânsul este indisponibil pe caz de boală. Stabilește președintele unul din membrii Cabinetului", a declarat Blaga, într-o conferință de presă.

23 iunie 2015


La 24 de ore de la conferinţa de presă şi imediat după votul Strategiei Naţionale din Parlament, copreședintele PNL Vasile Blaga afirma că Gabriel Oprea îndeplinește condițiile de a fi premier interimar, însă a arătat că interimatul este pentru o perioadă de 45 de zile.

"Au fost îndeplinite condițiile cerute de președinte, respectiv analizele medicale ale premierului. Domnul Oprea este și viceprim-ministru în funcție, votat ca atare de Parlament, asigură în acest moment și majoritatea. Deci, îndeplinea aceste condiții", a spus Blaga, la Parlament, întrebat despre poziția sa față de numirea lui Gabriel Oprea drept premier interimar.

El a precizat că, potrivit Constituției, Oprea poate îndeplini toate atribuțiile funcției de prim-ministru, dar numai pentru o perioadă de maximum 45 de zile.

Alte stiri din Politic

Ultima oră