Băsescu, dezvăluiri incendiare. Cine formează "Sistemul", ce rol au Coldea și Kovesi

13 Noi 2016 | scris de Cristi Semeghin
Băsescu, dezvăluiri incendiare. Cine formează

Într-un act de totală amnezie față de perioada în care a fost șef al statului, la o emisiune la postul de televiziune Romania TV, fostul președinte Traian Băsescu a preluat public acuzele lansate de Elena Udrea în momentul arestării, declarând că România este condusă de un o organizație formată din generali SRI, procurori, judecători, profesori universitari și academicieni în fruntea căruia s-ar afla Florian Coldea, "creierul de analiză din SRI", și că șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, este o unealtă a acestuia, "unul din oamenii ce pun în execuție acest lucru pentru a-și apăra funcția".

"Ei decid care politician este executat dacă nu este pe plac sistemului", a precizat fostul președinte.

"Sistemul e format din generali din SRI, Interne, Apărare, procurori, dar nu toti, judecători, dar nu toți, e o structură care include profesori universitari, academicieni. Luați pozele cu cei care sunt în Academia de Stiințe ale Securității. Sistemul poate fi oprit prin lege. Politicienii nu intră în sistem. Pot să-l conducă dacă sunt foarte puternici, dacă îl cunosc ”, a declarat Băsescu la România Tv.

Potrivit lui Băsescu, "Iohannis aplaudă pentru că nu are curajul să spună intraţi în atribuţiune constituţionale şi legale".

Alte stiri din Politic

Ultima oră