Băsescu: "În cinci ani nu vom mai avea atentate pe teritoriul UE"

21 Noi 2015 | scris de Veronica Micu
Băsescu:

Traian Băsescu avertizează că mai sunt terorişti care au intrat în Europa odată cu valul de imigranţi, însă crede că "în 5 ani se vor găsi soluțiile de punere sub control și nu vom mai avea atentate pe teritoriul UE".

"Nu sunt unul dintre cei care spun că năvălesc mii de teroriști odata cu migrantii. Nu! Ca dovada, în atacul de la Paris au fost identificati doi: unul cert si unul probabil, care au venit in lunile septembrie -octombrie. Acestia au fost utilizati, dar în mod cert mai sunt multi altii. Gândesc eu că în 5 ani se vor găsi soluțiile de punere sub control și nu vom mai avea atentate pe teritoriul UE", a declarat fostul șef al statului, potrivit b1.ro.

Despre procesul de islamizare al Europei, Băsescu avertizează că acesta va continua, dar propune şi unele soluţii.

"UE trebuie să renunțe la discursul corect politic si sa puna pe primul plan securitatea cetățenilor și creștinismul. Problema este dacă avem acum curaj să spunem deschis ce fel de Europă vrem din punct de vedere cultural peste 30 de ani: o Europă islamizată sau o Europă creștină", spune fostul preşedinte.

În ceea ce-l priveşte pe preşedintele Siriei, Bashar al-Assad, Traian Băsescu anunţă că a transmis un mesaj, pe vremea când era în funcţie, liderilor occidentali.

"Vă asigur că le-am transmis aliaților noștri și din Nato și din Consiliul European când eram încă în funcție. Am spus: singura soluție să pacificăm Siria este să folosim armata siriană. Occidentul nu a vrut din motive politice ca nu vor sa asigure mentinerea la putere a lui Bashar al-assad. Si eu sunt de acord că Bashar al-Assad este un dictator. Eu am fost cel care a transmis mesajul de la Bashar al-Assad: propunerea mea este hai să lichidăm Statul Islamic, să pacificăm Siria - sigur, aici intra în pachet și lichidarea propriei lui opoziții", a mai spus Băsescu. (V.M.)

Alte stiri din Politic

Ultima oră