Traian Băsescu, AMENINȚAT de ziua lui: Pregătiți-vă! (VIDEO)

04 Noi 2016 | scris de Veronica Micu
Traian Băsescu, AMENINȚAT de ziua lui: Pregătiți-vă! (VIDEO)

După anunțarea rezultatelor din primul tur al alegerilor din 30 octombrie, Traian Băsescu și-a exprimat susținerea pentru lidera PAS, Maia Sandu.

„Duminică, 13 Noiembrie, Maia Sandu va câştiga alegerile prezidențiale cu 53 la sută şi Republica Moldova va rămâne pro-Europa şi pro-România, în condiţiile în care prezenţa la vot va depăşi 55 la sută. Bravo Maia, bravo cetăţeni ai Republicii Moldova!”, a scris pe Facebook Traian Băsescu.

În plus, ieri, Băsescu a devenit cetățean al Republicii Moldova, depunând jurământul de credință față de Republica Moldova și urmează să aplice pentru pașaportul moldovenesc.

Întrebat ce părere are despre faptul că ieri, fostul preşedinte al României şi soţia sa au obţinut cetăţenia moldovenească, Igor Dodon a declarat că dacă va fi ales şef de stat îi va retrage acest drept lui Traian Băsescu, menţionând că politicianul nu merită să fie numit cetăţean al Republicii Moldova.

„Domnule Băsescu, profitați acum. După 13 nu veți mai avea cetățenie! Eu susțin statalitatea Republicii Moldova. Pregătiți-vă domnule Traian Băsescu, după 14 noiembrie veți pierde cetățenia pe care nu o meritați. Noi trebuie să avem relații bune cu toți. Noi nu trebuie să renunțăm la regimul de vize. Președintele Dodon va fi un echilibru între est și vest. Poziția partidului însă rămâne de integrare euroasiatică. După 13 voi fi un președinte al tuturor”, a declarat Igor Dodon în cadrul dezbaterii.

La Bucureşti, candidata proeuropeană Maia Sandu a obţinut cele mai multe voturi în secţiile deschise la Bucureşti. Potrivit UNIMEDIA, candidata PAS a strâns 2.150 de sufragii.

Igor Dodon s-a lansat oficial în campania prezidenţială pentru alegerile din 30 octombrie 2016 cu sloganul „Moldova are viitor”. Liderul PSRM susţine că luptă pentru securitatea statului, neutralitate şi identitate moldovenească. El promite o economie puternică, dreptate socială şi relaţii de prietenie cu Rusia.

Maia Sandu a pornit în campanie cu promisiunea că va lupta împotriva corupţiei, afirmând că este cea mai mare problemă a Republicii Moldova. Ea spune că vrea să promoveze în toate structurile de stat doar oameni integri, care nu au comis sau tolerat anterior acte de corupţie.

Sandu se declară 100% proeuropeană şi promite că va face tot posibilul pentru a apropia Moldova de UE. De altfel, are şi susţinerea liderilor europeni.

Alte stiri din Politic

Ultima oră