Alina Gorghiu, reacție după demisia lui Blaga: PNL pierde un stâlp al construcției sale

28 Sep 2016 | scris de Veronica Micu
Alina Gorghiu, reacție după demisia lui Blaga: PNL pierde un stâlp al construcției sale

"Regret situația deloc confortabilă în care se află colegul și prietenul nostru, domnul copreședinte Vasile Blaga, și am totală încredere în prezumția de nevinovăție", afirmă Gorghiu, într-o postare pe pagina ei de Facebook

Liderul liberal precizează că așa cum a procedat în toate situațiile nu va face niciun comentariu pe fond despre dosare și anchete deoarece nu aceasta este menirea unui om politic și a unui lider de partid.

"În privința implicațiilor politice, Partidul Național Liberal pierde un stâlp al construcției sale, în urma acestei demisii. În același timp, demisia copreședintelui PNL este un exemplu de onoare și consecvență, care arată, încă o dată, diferența majoră dintre partidul nostru și toți ceilalți. Diferența este că, deși prezumția de nevinovăție este aceeași pentru toată lumea, doar câțiva au demnitate și respect față de partidele pe care le reprezintă și față de electorat", mai spune Gorghiu.

Vasile Blaga a demisionat astăzi din funcția de copreședinte al Partidului Național Liberal și coordonator al campaniei electorale pentru alegerile parlamentare.

"În urma acuzațiilor care mi s-au adus astăzi, îmi voi dovedi nevinovăția în fața instituțiilor abilitate. Eu însumi sunt garantul respectării Statutului PNL și a tuturor deciziilor partidului. Nu pot să cer colegilor mei să respecte criteriile de integritate, iar eu să nu o fac. Ca atare, voi acționa în consecință și îmi depun demisia din funcția de copreședinte al Partidului Național Liberal și din cea de șef de campanie pentru alegerile parlamentare din acest an", a declarat Blaga. 

Reacția sa vine după ce DNA a anunțat că procurorii anticorupție au dispus urmărirea penală față de senatorul Vasile Blaga, la data faptelor secretar general al unui partid aflat la guvernare, pentru trafic de influență. Citește mai mult AICI

Alte stiri din Politic

Ultima oră