Adriana Săftoiu: Atmosfera de la Cotroceni era toxică

31 Mai 2015
Adriana Săftoiu: Atmosfera de la Cotroceni era toxică
Invitată la “După 20 de ani” de la PRO TV, Adriana Săftoiu, fost consilier prezidenţial şi pentru mult timp unul dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai lui Traian Băsescu a vorbit despre modul controversat în care acesta a promovat-o pe Elena Udrea.

„Elena Udrea a fost alegerea preşedintelui”, spune Adriana Săftoiu, şi o surpriză totală pentru ceilalţi consilieri ai şefului statului. Autoarea „Cronică de Cotroceni” spune că în acel moment, Udrea avea o mare problemă pe partea de imagine, din cauza soţului ei, pe care în trecut Băsescu îl atacase în repetate rânduri.

„Preşedintele României din 2005, care a fost unul dintre cei mai puternici opozanţi ai PSD în 2000-2004, a avut nenumărate conferinţe de presă unde vorbea despre mafia lui Adrian Năstase – erau Bittner, Petrache şi Cocos şi era întotdeauna un al patrulea, Gabriel Oprea. Din dscursurile noastre din 2002-2003 numele acestea erau nelipsite. Sigur că domnul Cocoș dispare din discurs ușor-ușor la începutul lui 2004. Între timp, doamna Udrea devine consilier PNL la Primăria Capitalei. Dar memoria presei e selectivă, alege exact ce îi trebuie când îi trebuie. Eram sigur că atunci când o vom anunţa pe Elena Udrea va apărea această discuţie privind faptul că e soţia domnului Cocos, aşa s-a şi întâmplat dar a fost asumat de către preşedinte”, spune Adriana Săftoiu.

Fostul consilier prezidenţial a vorbit şi despre atmosfera „toxică” de la Cotroceni. „Era o tensiune, preşedintele ne suspecta că n-o integrăm. Eu una, mai devreme decât publicul, am înţeles foarte repede că Elena Udrea era proiectul politic al preşedintelui. Tristeţea era că n-o spunea, asumat. Dacă o spunea în 2005 aşa cum a făcut-o în al doilea mandat, am fi înţeles mai bine ce aveam noi de făcut acolo. Dar era un permanent reproş că nu reuşim să o integrăm.”
Concluzia Adrianei Săftoiu: „Cum spun în carte, cred că doamna Udrea, deşi nu e de acord cu mine, a avut un ghinion că l-a avut consultant pe Traian Băsescu. Eu cred că am fi reuşit să ne integrăm mult mai bine dacă nu ar fi intervenit spiritul, temperamentul lui Traian Băsescu.".
 

Alte stiri din Politic

Ultima oră