Yuri Botnari – un celebru dirijor născut în Republica Moldova oferă acces gratuit on line la CDul său

31 Iul 2019
Yuri Botnari – un celebru dirijor născut în Republica Moldova oferă acces gratuit on line la CDul său

Yuri Botnari – un celebru dirijor născut în Republica Moldova oferă acces gratuit on line la CDul său cu Orchestra Filarmonică din Moscova cu Simfonia I de Ceaikovski

Noul ciclu de simfonii de Ceaikovski dirijat de Yuri Botnari la pupitrul Orchestrei Filarmonicii din Moscova se deschide cu prima apariție, Simfonia  nr.1.
Albumul poate fi descărcat sau vizualizat prin flux continuu la www.yuribotnari.hearnow.com, cu link-uri către cele mai populare servicii de downloadare și streaming – Apple Music, Amazon, CD Baby, Deezer, iTunes și Spotify. De asemenea, albumul poate fi descărcat de pe site-ul Royal Music Society, www.royalmusicsociety.us.

În ultimii ani, Yuri Botnari a putut fi văzut în România la pupitrul Orchestrei Naționale Radio, cu care a realizat mai multe concerte în țară și în străinătate, inclusiv la Chișinău, ultima dată în 2016. Născut în Republica Moldova, Yuri Botnari a realizat, începând din 2003, numeroase turnee cu Filarmonica din Moscova, orchestră condusă de-a lungul timpului de celebri dirijori din Rusia precum Kirill Kondrashin, Dmitri Kitaenko, Vassily Sinaisky, Mark Ermler și Yuri Simonov, ca să numim doar cinci dintre cei mai importanți.
        Yuri Botnari este dirijor principal al Filarmonicii din Barcelona, a fost numit dirijor laureat al Filarmonicii din Moscova și este președintele Royal Music Society din SUA, care a lansat această înregistrare.

După apariția noului album discografic, presa internațională scrie : „Există o singură definiție pentru această interpretare a primei simfonii de Ceaikovski și înregistrarea ei : impresionant. Rar am auzit prima parte să evoce atât de bine imaginea unei călătorii cu sania prin zăpada proaspăt căzută într-un sat sau a doua mișcare să transmită un sentiment atât de intens de nostalgie rusă. Detaliile din partitură pe care le scoate la iveală Yuri Botnari sunt uimitoare. Yuri Botnari și Filarmonica din Moscova captează ritmurile și accentele din Scherzo până la perfecțiune, iar când ajung la final, izvorăște primăvara, zăpada se topește și simfonia se încheie glorios. (...)  Oricine ascultă această intrepretare va fi cu siguranță de acord că aceasta este cea mai frumoasă simfonie a lui Ceaikovski. Într-o egală măsură acest lucru se datorează dirijorului Botnari, muzicienilor orchestrei, inginerului de înregistrări Pavel Lavrenenkov și acusticii sălii de concert «Rachmaninoff» din Moscova.”. (Jerry Dubins, „Fanfare”, SUA)
Simfonia  nr.1 • Dirijor Yuri Botnari; Orchestra Filarmonică din Moscova • Royal Music Society 10046 (43:22)

www.yuribotnari.hearnow.com
www.royalmusicsociety.us

Alte stiri din Muzica

Ultima oră