Vedetele Festivalului Enescu 2015 vor oferi autografe la standurile Editurii Humanitas

28 Aug 2015
Vedetele Festivalului Enescu 2015 vor oferi autografe la standurile Editurii Humanitas
Max Emanuel Cencic, Maria Joao Pires, Pierre Laurent Aimard și Janine Jansen, câteva dintre cele mai importante nume dintre cele ale artiștilor invitați să concerteze în cadrul Festivalului Internațional “George Enescu” au acceptat să acorde autografe pe discurile lor, la standurile Editurii Humanitas din foayerele celor două săli principale de concert: Ateneul Român și Sala Mare a Palatului.  

După concertul din 30 august, la Sala Mare a Palatului, contratenorul Max Emanuel Cencic va acorda autografe la standul Editurii Humanitas de la Sala Palatului; printre discurile care-i poartă semnătura se regăsesc câteva dintre cele mai căutate titluri din muzica veche: albumele “5 contratenori” și “Rokoko”, operele “Siroe” de Hasse, “Alessandro” de Handel și “Catone in Utica” de Leonardo Vinci. Această din urmă operă va fi interpretată live pe scena Ateneului Român, în 6 septembrie, de la ora 22.30 iar într-una dintre pauzele concertului, Max Cencic va acorda de asemenea autografe la standul Editurii Humanitas de la Ateneul Român.

În pauzele concertelor din 7 și 8 septembrie, de la ora 17.00, Ateneul Român, Maria Joao Pires va semna autografe pe discurile sale, printre ele, concerte și sonate de Mozart și Beethoven și lucrări de Chopin, pentru interpretarea cărora este renumită în întreaga lume.

După concertul din 12 septembrie, Sala Mare a Palatului, programat de la ora 19.30, Pierre Laurent Aimard, cel mai important pianist francez al momentului, va oferi autografe pe discurile sale, în majoritate dedicate muzicii Bach, Ravel și Debussy.

În 19 septembrie, pe scena Sălii Mari a Palatului va apărea, pentru prima dată în România, super-vedeta olandeză, violonista Janine Jansen, una dintre cele mai căutate și apreciate violoniste ale momentului, la nivel mondial. La finalul concertului, Janine Jansen va oferi autografe la standul Editurii Humanitas, printre titlurile ce pot fi achiziționate regăsindu-se “Anotimpurile” de Vivaldi, concerte de Bach, Beethoven, Ceaikovski, Mendelssohn și Prokofiev.

La standurile Editurii Humanitas de la Sala Mare a Palatului și Ateneul Român se găsesc şi discurile altor nume importante, invitate în Festivalul Enescu: Zubin Mehta, Anne Sophie Mutter, Orchestra Filarmonicii din Berlin, David Garrett, Simon Rattle, Christian Thielemann, Orchestra Filarmonicii din Viena, Academy of Ancient Music, Yuja Wang, Andris Nelsons.

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră