Unde mergem, concerte în weekend și de Revelion

27 Dec 2018 | scris de Alex Revenco
Unde mergem, concerte în weekend și de Revelion Galerie foto (2)

Vineri 28 decembrie

Regal Vienez la Odeon, de la ora 19.00, spectacol susținut de Orchestra Națională Electrecord, sub bagheta dirijorului Alexandru Ilie, cu participarea elevilor de la Liceul de Coregrafie "Floria Capsali". Soliști: Alexandru Constantin - bariton, Oana Maria Șerban – soprană, Prezentatori: Oana Tofan și Ionuț Kivu, Producător: Asociația pentru Promovarea Copiilor și Tinerilor Talentați din România, Prețul biletelor: 100 lei și 80 lei

Prelungim Crăciunul cu încă o zi printr-un super concert Cargo la cea de-a 5-a ediție Christmas Rock în Orașul cu Chef de Viață.Acces: 19:30 / Show: 21:30. Din 20 decembrie, biletele sunt : 95 lei,Cat. A - în faţa scenei cu loc la masă, 65 lei - Cat. B - acces general cu loc la masă, 40 lei, cat C - părţile laterale cu loc la masă. Biletele disponibile la yellowtickets.ro ( https://yellowtickets.ro/cargo-christmas-rock-5), iabilet.ro ( https://www.iabilet.ro/bilete-cargo-christmas-rock-5-37589/), bilete.ro ( https://www.bilete.ro/cargo-christmas-rock/)

În ultimul spectacol din acest an, Mamma Mia! va readuce atmosfera insulei grecești la Sala Palatului din București. Bilete VIP Telekom (presale) - 310 lei, Premium (presale) - 269 lei, Categoria 1 (presale) - 210 lei, Categoria 2 (presale) - 170 lei, Categoria 3 (presale) - 125 lei. Categoria 4 - 100 lei. Mamma Mia! revine la București cu decoruri frumoase, 20 de dansatori și 16 soliști, coregrafii originale, costume spectaculoase și muzică live, în interpretarea artiștilor Loredana Groza, Ana Munteanu, Anca Țurcașiu, Ecaterina Ladin, Aurelian Temișan, Horia Brenciu, Adrian Nour, Sebastian Seredinschi. De la finalul lunii mai și până în prezent, musicalul Mamma Mia! s-a jucat la București (6 spectacole), Cluj și Alba Iulia, totate reprezentațiile fiind vizionate de aproape 30.000 de spectatori. Ultima reprezentație din acest an le va oferi tuturor celor care nu vor rata cea mai frumoasă poveste spusă pe versurile celebrelor piese ABBA ocazia de a se bucura de un show unic în România și de a intra în atmosfera de sărbătoare.

Sâmbătă, 29 decembrie

Săftița (balkanic project) by Marius Mihalache,(foto) la TNB, sala Studio, ora 20.00. Este un concert susținut de cunoscutul virtuoz al țambalului, împreună cu echipa sa de muzicieni de elită, ”Marius Mihalache Band”. Marius Mihalache, muzicianul care a reuşit să confere ţambalului valenţe, subtilităţi şi rezonanţe incredibile, rivalizând cu sonorităţile specifice muzicii clasice, va fi acompaniat pe scenă de Arabela Nicolau (voce), Lorin M. Mihalache (tobe), Marius Gagiu (flaut, caval). Titlul concertului este Săftița și este inspirat din folclorul românesc adus pe ritmurile balkanice. Este un mix de sintetizatoare psihedelice peste un țambal, caval și flaut, și alte instrumente clasice din folclorul românesc. Muzica tradițională românească combinată cu sonorități moderne face ca mesajul și esența folclorului nostru să fie transpuse într-un limbaj universal. Marius Mihalache, un excepțional artist al țambalului, a început să cânte la vârsta de 6 ani, iar la 17 ani interpreta pe scena operei SCALA din Milano arii celebre compuse de Rahmaninov, Chopin, Schuman, Schubert sau Mozart. Unul dintre cele mai importante momente din cariera sa a fost întâlnirea cu Chick Corea, alături de care a susţinut o serie de concerte. Cântă și Înregistrează alături de Gloria Gaynor, Nina Simone, Steve Vai, Kitaro şi de alţi muzicieni, cunoscuţi pe plan mondial. Este muzicianul care a reuşit să confere ţambalului valenţe, subtilităţi şi rezonanţe incredibile, rivalizând cu sonorităţile specifice muzicii clasice. In anul 2015 este invitat de către Cosmin Chivu (Director of the BA in International Performance Ensemble at the Pace School of Performing Arts) să facă parte din distribuția piesei celebre "Our Class", scrisă de Tadeusz Slobodzianek, Broadway, NYC.

Iordache & Romanescu: Three's A Crowd, de la ora 20.00, la Clubul Țăranului. Este tradiţionalul concert experimental de sfârşit de an! bilet: 30 lei, rezervari la tel. 0770 165 419

Tulips live - jazz meets the blues la Gradina Eden din Calea Victoriei, 107, ora 20.00. Tulips, un duo proaspat si acid, combina in mod surprinzator doua stiluri de muzica inrudite intr-un concert in care standarde de jazz, cantece cunoscute si compozitii proprii se ascut pentru a creiona o interpretare proprie cu un stil subtil si fluent. Dan Alex Mitrofan – chitara și Tudor Hihu - chitară, voce sunt initiatorii acestui proiect in care formula de baza poate evolua intr-un trio, quartet, sau chiar quintet, la fiecare concert putand aparea nume noi, muzicieni, instrumente si voci diferite pentru a experimenta sunete si dinamici noi. Si, ca sa oferim un spoiler, pe 29 Decembrie, la Gradina EDEN, alaturi de Tulips va urca pe scena si o voce feminina, Ruxandra Buzatu, una dintre noile provocari ale scenei muzicale bucurestene.

Green Hours prezintă, de la ora 20.00, Spectrum cu Miruna – voce, percuție, Anca – chitară, voce, Lucas – chitară, bass. În acest concert ne vom juca atît cu instrumente acustice, cît și electrice, în dorința de a vă invita în sufrageria noastră, to the heart of it all. Anca (chitară, voce), Lucas (g-chitară, bass) și Miruna (voce, percuții), trei perechi de ochi tineri, sălbatici și frumoși care speră la cît mai multe inimi deschise și timpane calde. intrare: 25 lei - achitat în avans, pînă în preziuăa evenimentului, la sediul Green Hours, cu un telefon în prealabil la 0788 452 485, 30 lei - achitat în ziua evenimentului,  redus la 1/2 pt. elevi, studenți, pensionari & alţi nevoiași ahtiaţi după muzică :) - în limita a 6 locuri, cu rezervare prealabilă pe rezervlagreen@gmail.com, pînă max. în preziua evenimentului! și 4 locuri gratuite, oferite cu plăcere studenților la Conservator, neapărat cu rezervare prealabilă pe rezervlagreen@gmail.com, pînă max. în preziua evenimentului! rezervări: ideal din timp - pe site: http://www.greenhours.ro/  (conf. automată), doar la urgenţă - 0788 452 485 (L-V: 11-18)

Duminică, 30 decembrie

De la ora 20.00, Green Hours prezintă: concert Mircea Tiberian ”Windward Road”, Last Live Tunes of 2018. intrare: 30 lei - achitat în avans, pînă în preziua evenimentului, la sediul Green Hours, cu un telefon în prealabil la 0788 452 485, 40 lei - achitat în ziua evenimentului, redus la 1/2 pt. elevi, studenți, pensionari & alţi nevoiași ahtiaţi după muzică :) - în limita a 6 locuri, cu rezervare prealabilă pe rezervlagreen@gmail.com, pînă max. în preziua evenimentului! … și 4 locuri gratuite, oferite cu plăcere studenților la Conservator, neapărat cu rezervare prealabilă pe rezervlagreen@gmail.com, pînă max. în preziua evenimentului!. rezervări: ideal din timp - pe site: http://www.greenhours.ro/ (conf. automată), doar la urgenţă - 0788 452 485 (L-V: 11-18), intrarea publicului se face începînd cu 30 de minute înainte de ora anunţată a evenimentului. Atenţie: la ora anunţată, locurile rezervate şi neocupate pînă atunci se pierd, fiind oferite doritorilor fără rezervări.

La Teatrul de Artă București (Sfântul Ștefan 21)avem o seară de decembrie cu Maria Răducanu , de la ora 19.00. Ultimul concert al Mariei, din acest an. Vor fi cântece vechi și vechituri în haine noi, și improvizații, icnete, chiuituri și suspine, câte un hohot de râs, ori poate o vorbă în răspăr, pentru toată suflarea și pentru oaspeți feluriți. Snobii sunt și ei bineveniți. Și lumea bună. Și sufletele rătăcite. Și iubitorii de sunete emise de voce. Și romanticii. Și curioșii. Și cei care nu fac cozonac. Și cei care visează piftie.La anul și la mulți ani, din dragoste. Bilete: https://bit.ly/2Tzw5Qc. Vă rugăm să respectați ora de începere a evenimentului, scrisă pe bilet. Concertul începe în cel mai scurt timp, odată cu încheierea tuturor pregătirilor tehnice necesare. După începerea concertului, accesul în sală NU mai este permis, iar biletele își pierd valabilitatea. Ratarea vizionării unui eveniment din cauza neprezentării la ora anunțată nu dă dreptul la returnarea costului biletului sau la utilizarea lui la o reprezentaţie ulterioară. Biletele pot fi schimbate sau contravaloarea lor poate fi returnată doar în cazul anulării/reprogramării concertului. Pe durata desfășurării concertului, nu este permisă folosirea aparaturii foto-video sau a camerei de luat vederi a telefonului mobil. Din respect pentru artistă și spectatori, vă rugăm ca, în timpul concertului, să țineți telefoanele închise, pe modul Avion sau Silențios și să păstrați liniștea.

De la ora 19:30, concertul de Anul Nou, la Sala Palatului. A cincea ediție a Concertului Tradițional de Anul Nou are loc la Sala  Palatului, când Orchestra Simfonică Bucureşti invită publicul să ia parte la o seară memorabilă în care va avea ocazia să asculte în exclusivitate muzică clasică de cea mai bună calitate, alături de multe alte surprize. Bilete VIP - 250 lei, Categoria 1 - 200 lei, Categoria 2 - 150 lei, Categoria 3 - 100 lei (60 lei - Black Friday), Categoria 4 - 60 lei. Invitatul special al evenimentului este Edward Maya, primul artist român ce deține un Billboard Music Award în SUA. Edward Maya este primul autor și interpret român ce a deținut poziția întâi la categoria Dance Airplay cu single-ul "Stereo Love" în ediția Billboard 2011, singurul hit românesc din istoria competiției. Orchestra Simfonica București și Edward Maya vor prezenta în partea a doua a Concertului Tradițional de Anul Nou, în exclusivitate pentru publicul românesc, conceptul #ElectronicSymphony, un spectacol original în care un triplu artist DJ/interpret/compozitor, o orchestră simfonică și soliștii lor vor reuni instrumente tradiționale românești, influențe din folclorul românesc, muzică de film, muzică electronică, lumini si grafică special concepute pentru un show unic si inedit. Fondată în anul 2007, Orchestra Simfonică București este un ansamblu muzical românesc de prim rang. A fost înființată de trei tineri muzicieni ambițioși, reunind în componența sa cei mai valoroși artiști instrumentiști din România.

Luni, 31 decembrie

De la ora 19:30, în Piața Constituției, va avea loc Revelion Centenar, un show de peste șase ore cu Delia, Carla’s Dreams, Smiley,  The Motans, Antonia, Nicoleta Nucă, Mark Stan, Alex Calancea și Lupii, Irina Rimes, Vescan, Noaptea Târziu, Dorian Popa, Vanotek & Lori. Lineup-ul de artiști locali va fi completat cu un invitat special: DJ-ul internațional André Tanneberger, cunoscut cu numele de scenă ATB, care va mixa live în Piața Constituției.

 

 


 

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră