Unde mergem ? Concerte din weekend

16 Mai 2019 | scris de Alex Revenco
Unde mergem ? Concerte din weekend Galerie foto (2)

Vineri, 17 mai

Concert Bucium în Club fabrica, invitati speciali Loud.Inc. Bucium revine în club fabrica pentru un concert special. Va fi primul concert alături de cvartetul de muzică clasică Passione. Invitați speciali Loud.Inc, un power trio care combină rock, new wave şi punk în încercarea de a aduce muzica acolo unde a început totul: live, pe scenă. Horatiu, Peter şi Dorian mixează upbeat rock'n'roll cu atitudinea şi influenţele vintage, într-o abordare modernă - totul servit într-o manieră Loud & Proud. Bucium-“Am auzit un zvon cum că ar putea fi unul din ultimele concerte din clubul fabrica, sperăm că nu, însă cu atât mai mult ar fi un motiv bun să filmăm acest concert”. Intrarea e 25 de lei, ora de incepere 21.00.

La Hard Rock Cafe, de la ora 22:30, un show extraordinar de sunet si lumini cu Speak Floyd, trupa romaneasca tribut Pink Floyd. Speak Floyd (foto) reusesc sa recreeze atmosfera psihedelica si sa aminteasca publicului de piese care au dominat topurile nu doar prin muzica ci si prin versurile filozofice. Membrii trupei: DUDU ISABEL-vocals, SANDY DEAC- keyboards, vocals, acoustic & electric guitars, KOVACS "Kovi" LASZLO - electric &  acoustic guitars, RAZVAN ROTIS- drums & percussion, TUDOR POP- bass, EDI RAITA - keyboards,vocals, GENTIANA -lead & backing vocals, LAZAR RUDY - saxophone, se adreseaza iubitorilor de rock progresiv de cea mai buna calitate, dar si celor care descopera abia acum misterul Pink Floyd. Formatia Speak Floyd s-a infiintat in ianuarie 2010 la Cluj, avand in componenta muzicieni cu experienta si care din pasiune pentru muzica formatiei Pink Floyd au pus la cale un proiect care s-a dovedit a fi de mare inspiratie si de mare succes in randul ascultatorilor de muzica de calitate din Romania. Prestatiile de exceptie pe care le realizeaza membrii formatiei Speak Floyd cand apar pe scena, atentia si seriozitatea cu care abordeaza fiecare piesa, precum si proiectele de viitor la care lucreaza membrii grupului fac din Speak Floyd una dintre cele mai frumoase surprize de care speram sa se poata bucura cat mai multi iubitori de muzica buna din Romania si de ce nu, si din alte tari. Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro  si in reteaua fizica iabilet.ro/retea la următoarele preţuri: VIP: 69 de lei, cu loc la masa in fata scenei (doar 80 de locuri), Acces General: 49 de lei, cu loc la masa in sala, Fara loc: 49 de lei

Moonlight Breakfast va susține un concert în Expirat Halele Carol, de la ora 19.00.Evenimentul face parte din turneul european "Affection" ce cuprinde, în afară de București, orașe precum Viena, Londra, Hamburg sau München. Moonlight Breakfast s-a înfiinţat în 2014 şi a început în forţă cariera muzicală odată cu deschiderea concertului Jamiroquai de la Mamaia. Trupa a introdus un sound nou în peisajul muzical românesc pe care membrii trupei îl descriu ca fiind electro îmbrăcat în nuanţe de soul şi funk "retroelectro". Prin mix-ul sofisticat de electro, beat, nu-jazz și swing completat de proiecțiile abstracte și complexe ce fac parte integrantă din performance-urile lor, trio-ul format din Bazooka (tobe şi clarinet), Aditza (chitară, keys şi sampler) și Christie (voce) s-a făcut imediat remarcat și a avut o evoluție fulminantă în România, dar și la nivel internațional. Moonlight Breakfast a urcat pe scene mari alături de nume sonore precum Hurts (Viena), Parov Stelar și De Phazz la Nacht Gegen Armut Benefit (Viena), Macy Gray, The Asteroids Galaxy Tour, Selah Sue, Waldeck și Daddy G (de la Massive Attack). Bilete –40 de lei, in presale.

Alexandra Ungureanu & Band live @Mojo. Desi e cunoscuta de multi ani pe piata muzicala, Alexandra Ungureanu a revenit la inceputul anului trecut cu un nou proiect care exploreaza imbinarea intre sound-ul electro-pop, instrumente traditionale si folclor autentic. În octombrie 2018 Alexandra Ungureanu lansa piesa “Vantule”, inspirată de trăirile sale personale, iar în primăvară a colaborat cu Marius Moga pe hitul “Bate, bate”. Acesta aborda un future pop cu influenţe etno şi aducea o nouă imagine a esteticii româneşti. Formula de live ii include pe muzicienii Sebastian Lazar si Vlad Mazarel si promite un show electrizant si emotionant in acelasi timp. Rezervari: 0737 220 220 (zilnic intre 12:00 si 20:00). Bilete: 20 Lei la https://www.iabilet.ro/bilete-alexandra-ungureanu-band-dj-bogdan-nicolescu-afterparty-42335/. Concertul incepe la ora 23:00 iar dupa avem afterparty alaturi de DJ Bogdan Nicolescu.

Sgt.Pepper - The official Beatles Show la Sala Palatului, ora 20.00. McCartney Group, compania de evenimente a familiei McCartney, manageriată de mama și sora lui Sir Paul McCartney, prezintă în premieră în România, un show live interactiv, cu patru schimburi complete de costume autentice, în ton cu muzica din fiecare perioadă Beatles: Beatlemania, Shea Stadium, Sgt Pepper si Abbey Road. Formația The Backwards va performa pe scena Sălii Palatului cu orchestrație completă pentru a  redea sunetul original al multora dintre cele ma mari hituri Beatles precum  “I want to hold your hand”, “She Loves You”, “Yesterday”, “Sgt  Pepers Lonely Hearts Club Band”, “Penny Lane”, “Let it Be”, “Get Back” și multe altele. Formația folosește modelele originale de chitare și tobe, identice cu cele folosite de Beatles, costume originale, machiaj, coregrafie de scenă, astfel încât  să recreeze, în mod autentic, concertele live ale Beatlesilor de acum jumătate de secol. “Sgt Pepper - The Beatles Show” conține peste 35 de hituri Beatles, pe durata a două ore de extravaganță audio și vizuală, în stilul anilor 60. The Backwards nu sunt doar un cover band, ei sunt pur și simplu Beatles Tribute Band cu cel mai complet și bun sunet Batetles din lume. Ei tratează muzica Beatles cu același respect și venerație cu care un dirijor clasic recrează lucrări ale compozitorilor celebri. Muzicienii trupei The Backwords au susținut peste 3000 de spectacole live “Beatles Show” in Marea Britanie, Franța, Olanda, Belgia, Spania, Germania, Austria, Ungaria, Slovacia, Polonia, Lituania, Cehia și SUA și au câștigat numeroase premii la concursurile și festivalurile de gen. Spectacolul de la Sala Palatului se repetă si sâmbătă, 18 mai, ora 20.00 iar biletele sunt VIP- 300 lei, Categoria 1- 250 lei, Categoria 2-  200 lei, cele de 150 lei fiind epuizate.

Bucharest Jazz Orchestra Feat. Irina Sârbu la Gradina EDEN, Calea Victoriei, 107, ora 20.00. Bucharest Jazz Orchestra este singurul big band privat cu activitate permanentă din România. Înființat in februarie 2012 la inițiativa trompetistului Sebastian Burneci care este și conducătorul ansamblului, BJO se bucură de o bogată activitate in scena de jazz și de colaborări cu nume importante ale scenei comerciale. In anul 2015 apare discul de debut al orchestrei, Povesti din București, prezentat publicului autohton printr-un turneu de lansare national urmat de o serie de concerte la festivalurile si cluburile de gen din România. Aniversarea de 7 ani readuce in atentia amatorilor genului un nou produs live, Tail Hunt. Tematica noului material este una inspirata de mediul urban, presărată cu momente din viața membrilor ansamblului dar si experiențe colective traite si lasate sa genereze lucrari muzicale. Bucharest Jazz Orchestra: Sebastian Burneci-trompetă, Florian Radu-trombon, Cristi Labus-trombon bas, Adi Cojocaru-trombon, Silviu Groaza-trompetă, Laurențiu Moise-trompetă, Paolo Profeti-saxofon, Diana Suciu-saxofon, Gianni Gagliardi-saxofon, Johnny Bica-pian, Adi Flautistu-bass, Iulian NIcolau-tobe. Acces general- 35 de lei.

Concert Regal– Bruch, Rachmaninov, la Sala Radio, ora 19.00. Orchestra Națională Radio, dirijor Christian Schumann și solist Vlad Stănculeasa– vioară au în program E. Hübsch: Imnul Regal, M. Bruch: Concertul nr. 1 în sol minor pentru vioară şi orchestră, op. 26, S. Rachmaninov: Simfonia nr. 2 în mi minor, op. 27. Biletele sunt Categoria I – 50 Lei, Categoria A II-A - 40 Lei, Categoria A III-A – 30 Lei, Categoria Reducere 40% - 18 Lei, Categoria Reducere 90% - 5 Lei. Biletele la preț redus sunt disponibile la vanzare doar la Casieria Salii Radio Bucuresti.

Picnic with Vinyl, Rum, Tapas & Wine la Roaba De Cultură, Bulevardul Aviatorilor. Program- vineri, ora 16:00, Newcommers Live Acts TBA,  Vivian, VRTW VA, Afterparty at Terasa Baraka, sâmbătă, de la 11.00, Voilaaa, Live Act (FR),   Julien Lebrun / Hot Casa (FR), Madalina Paval, Live Act (RO), Ufe (RO), Iorga (RO), VRTW VA. Afterparty at Terasa Baraka cu Bully & Alt Om, duminică, de la 11.00-- Hugo Kant, Live Act (FR), Trigon, Live Act (MD), Anders Sicre / Le Mellotron (FR), Nipple’s Delight,  VRTW VA. Intrare liberă.

Sâmbătă, 18 mai

Concert Nicu Alifantis, Alexandru Andrieș, Mircea Florian, Sorin Minghiat și Doru Stănculescu la Arhitectură. Muzeul Școlii de Arhitectură sărbătorește tradițiile ce au marcat de-a lungul timpului evoluția învățământului de arhitectură și a profesiei de arhitect. Club A face parte dintre spațiile încărcate de amintiri ale foștilor studenți și profesori ai Școlii și astfel, la 50 de ani de existență a acestuia, marcăm acest moment printr-un concert al artiștilor Nicu Alifantis, Alexandru Andrieș, Mircea Florian, Sorin Minghiat și Doru Stănculescu, începând cu ora 21:30 în sala de sport a Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, accesul făcându-se prin Str. Biserica Enei. Intrarea liberă.

For The Wicked, Why Cat, Why?!, Walk The Abyss, SPD, Valak in club fabrica. Încheiem prima parte a anului cu un concert special alături de For The Wicked, Why cat, why?, Walk the Abyss, Self Programmed Deaf și Valak band! Evideeeeeent, facem (dansăm) frumos (tango, samba, cha - cha, pogo, circle pit, wall of death) apoi ne răcorim corespunzător (traversând pasarela din fabrica în B52 The Club) cu bere! Până dimineață! Bilete în număr limitat pe AmBilet.ro- 30 lei (presale), 35 lei (în ziua evenimentului).

Concert de promovare a albumului Castor 604, la Louisiana Bistro, ora 20.00. Din anul 2010 ”peisajul” muzicii rock este îmbogăţit de o trupă cu un nume cel puţin interesant – Castor 604, dacă ne gândim la faptul că respectivul Castor era un excavator fabricat la Brăila (est) şi folosit în construcţii în România anilor ’80. Una dintre piesele promovate de Castor 604 este : ”Ca la cinema”. Muzica şi versurile îi aparţin lui Emil Viciu, care are o vechime de 20 de ani în calitate de chitarist al grupului Sarmalele Reci şi care la Castor 604 are marea răspundere de a fi şi solist vocal. Iniţiativa formării trupei Castor 604 se datorează aproape în exclusivitate basistului Alex Nichiforov, care activează într-un grup de heavy-metal - Negative Core Project şi îşi dorea de mult să cânte şi altceva.  Componenţa grupului este următoarea: Emil Viciu (Sarmalele Reci) – lider / chitară / mandolină / voce, Alex Nichiforov (Negative Core Project, Taine, etc) – bas, Cătălin Chivu (Echo) – tobe / percuţii, Laurenţiu Marius Popescu (Echo) – claviaturi. În paralel cu activitatea de creaţie, cei de la Castor 604 încearcă să dezvolte şi o componentă acustică a proiectului, prin care intenţionează să ofere o alternativă de interpretare originală a unor piese celebre - cover-uri, pe lângă propriile piese, interpretate cu acordeon, mandolină şi alte instrumente acustice. Locuri limitate, recomandam rezervare din timp la tel: 0731 497 007.

Miles Davis - Kind of Blue la Sala Radio, ora 20.00. La împlinirea a 60 de ani de la realizarea şi lansarea albumului "Kind of Blue", şase admirabili instrumentişti – saxofonistul Gianni Gagliardi Del’Agnollo, trompetistul Sebastian Burneci, trombonistul Florian Radu, pianistul George Natsis, contrabassistul Adrian Flautistu și toboșarul Iulian Nicolau, vor concerta la Sala Radio din București. Biletele sunt Categoria I - 145 lei, Categoria I A - 135 lei, Categoria II - 115 lei, Categoria II A - 105 lei, Categoria III - 95 lei, Categoria III A - 65 lei. În zilele de 2 martie şi 22 aprilie 1959, Miles Davis şi saxofoniștii John Coltrane și Julian "Cannonball" Adderley, basistul Paul Chambers, bateristul Jommy Cobb și pianistul Bill Evans înregistrau în studioul newyorkez al Casei de discuri Columbia un album ce avea să devină de referinţă -  "Kind of Blue", lansat pe 17 august 1959. LP-ul a cuprins cinci piese, toate compoziţii ale lui Miles Davis (două dintre ele avându-l drept coautor pe pianistul Bill Evans), secvenţe ce au evidenţiat orientarea către jazz-ul modal a celor şase instrumentişti, de fapt, şapte dacă ţinem cont de faptul că în piesa "Freddie Freeloater" pianistul titular Bill Evans a fost înlocuit de Wynton Kelly. Tema amintită şi celelalte patru, deosebit de inspirate, "So What", "Blue In Green", "All Blues", "Flamenco Sketches" s-au reunit într-un album considerat o capodoperă a genului, graţie unor trăsături distinctive precum claritatea, firescul exprimării melodice, complexitatea armonică, intensa creativitate vădită de interpreţi în intervenţiile lor solistic-improvizatorice, dar mai ales acel superior interplay (interacţiunea liberă a ideilor muzicale) revelat de instrumentişti. Trompetist, compozitor, şef de formaţie, Miles Davis rămâne un prolific inovator, un cameleon al stilurilor. Practicant al compartimentului hard bop, dar totodată inventator al jazz-ului cool şi şef de şcoală în impunerea conceptului modal jazz şi a fuziunii jazz rock, Miles Davis a marcat o contribuţie de inestimabilă importanţă la afirmarea jazz-ului modern din a doua jumătate a veacului trecut.

Carla's Dreams - Nocturn, la Romexpo, cu Delia, Antonia, Vanotek si Mark Stam-invitati. Acces ora 19:00, Mark Stam: 20:00, Vanotek: 20:45, Carla's Dreams: 21:30. Bilete la: www.iabilet.ro/bilete-carla-s-dreams-nocturn-la-romexpo-38355/, preturi: presale: 300 lei Cat A, 159 lei Cat B, 79 lei Cat C, 59 lei Cat D + 5 lei taxe de ticketing, la intrare: 320 lei cat A, 170 lei Cat B, 100 lei Cat C, 70 lei Cat D. Categoria A - cu loc pe scaun in tribuna VIP (doar 200 de bilete), Categoria B - fara loc, in fata scenei, Categoriile C si D - in spatele categoriei B, fara loc

Duminică, 19 mai

În True Club, Soirée francaise avec Călin Costache et ses amis, de la ora 20.00. Vă invităm la o seară de muzică și poezie de pe malurile Senei pe malurile Dâmboviței… un periplu francofilo-francofon prin muzica hexagonului, o seară romantică.... o voce și-o chitară... Calin Costache. Susținere artiști: 20 de lei. Info & rezervări: 0727.488.087. Eveniment găzduit de Puiu Crețu.

La Ateneul Român are loc deschiderea SIMN 2019: Orchestra Concerto și Corul Ricercare, ora 19.00. SIMN= Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi debutează cu Orchestra Concerto și Corul Ricercare ale Universității Naționale de Muzică din București. Bogdan Vodă, dirijor, Florian Costea, dirijorul corului, Evelina Andrieș, harpă, Iustinian Zetea, bas-bariton, Horia Maxim, pian. În program-George Balint: "Ortus novorum Athenas (Ivirea Atenei)" pentru harpă și orchestră (p.a.a.), Nicolae Brânduș: "Rugăciunea unui dac" pentru bas-bariton, pian, orgă, cor și orchestra de coarde (p.a.a.), Valentin Gheorghiu: Simfonia a II-a (p.a.a. a versiunii revizuite). Concert realizat în parteneriat cu Filarmonica ”George Enescu” și Universitatea Națională de Muzică din București. ATENŢIE: Biletele pentru concertele simfonice se pot rezerva începând cu ziua de luni a săptămânii respective, la ora 12:00, Plata biletelor și abonamentelor se poate face doar în numerar la casa de bilete. [www.fge.org.ro]. Ediția din 2019 a festivalului ”Săptămâna Internațională a Muzicii Noi” (19-26 mai) va pune accentul pe muzica franceză contemporană și pe promovarea tinerilor interpreți și compozitori români. Organizatorilor tradiționali precum Ministerul Culturii și Identității Naționale, Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, Societatea Română de Radio și Universitatea Națională de Muzică din București li se vor alătura Institutul Francez și Ministerul Afacerilor Externe, prin Sezonul România-Franța 2019.

În acest sens, compozitori francezi de vârf vor fi invitați și lucrările lor vor fi prezentate în cadrul concertelor din ”Săptămâna Internațională a Muzicii Noi 2019”. De asemenea, cercetători francezi și români vor avea prilejul să dialogheze în cadrul simpozionului de muzicologie cu tema ”Gândirea muzicală de avangardă în Franța și România. Perspective și interacțiuni”, sub coordonarea prof. univ. dr. Valentina Sandu-Dediu. Totodată, o lucrare simfonică inovatoare a compozitorului francez Bernard Cavanna, notoriu discipol al lui Aurel Stroe, va aduce în prim-plan un cor de smartphone-uri și o tehnologie de vârf dezvoltată la centrul Grame din Lyon, ce va fi prezentată pe scena sălii Radio, în compania Orchestrei de Cameră Radio și studenților Universității Naționale de Muzică din București. De asemenea, un film documentar despre Aurel Stroe, realizat în Franța în 2002, va fi proiectat în cadrul festivalului.

Pe de altă parte, eutopia sonoră este un alt concept central al acestui proiect. El se referă la o zonă sonoră ideală, bine aleasă și bine plasată în mentalul nostru, dincolo de epiderma obișnuinței. Eutopia se manifestă prin patru tematici: 1. Ulise (dincolo de cultură); 2. Matrix (dincolo de natură); 3. Gulliver (dincolo de istorie); 4. Nirvana (dincolo de sine). Fiecare dintre aceste patru tematici se diversifică în programe și proiecte, cuprinzând concerte simfonice, camerale, solistice și experimentale. Concerte simfonice și vocal-simfonice vor fi susținute de Orchestra Națională Radio, Orchestra de Cameră Radio, Corul Academic Radio, orchestra Filarmonicii ”George Enescu”, orchestra ”Concerto” și corul Ricercare ale Universității Naționale de Muzică din București.

Alte manifestări concertante vor reuni ansambluri din București, din țară și din străinătate, precum Profil, Archaeus, Contraste, Clarino, Game, Atem, SonoMania, devotioModerna, Wahnsinn, PercussionEscu, 2×2, cvartetul de coarde Gaudeamus. Dirijori precum Marijn Simons, Martin Malatray, Gheorghe Costin, Camil Marinescu, Tiberiu Soare, Bogdan Vodă, Mircea Pădurariu, Carmen Maria Cârneci, Simona Strungaru, Emil Vișenescu, Ciprian Țuțu, Florian Costea și soliști precum Barrie Webb, Marius Ungureanu, Ion Bogdan Ștefănescu, Mihai Măniceanu, Mircea Marian, Andreea Iftimescu, Iustinian Zetea, Horia Maxim, Evelina Andrieș, Claudia Codreanu, Diana Dembinski Vodă, performeri ca Irinel Anghel, Cătălin Crețu și Fernando Mihalache, – vor prezenta un program atractiv, divers și incitant. Programul complet aici: http://cimro.ro/simn-2019-program/

 

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră