Unde mergem? Concerte din weekend

22 Noi 2018 | scris de Alex Revenco
Unde mergem? Concerte din weekend

VINERI, 23.11

Mircea Vintilă și grupul Brambura au concert la Hard Rock Cafe, începând cu ora 22:30. Biletele sunt VIP (întâlnire și poză cu artistul, loc la masă în fața scenei) - 100 lei, Categoria 1 (loc la masă în fața scenei) - 60 lei, Categoria 2 (loc la masă în sală) - 40 lei, Categoria 3 (în picioare) - 25 lei. Deja o tradiție a toamnei, show-ul promite să încânte inimile și mințile celor prezenți. Multe dintre cele mai cunoscute cântece ale artistului (“Adio, deci pe curând,” “Noros cecer”, “Peste răbdări”, “Musette”, etc.) vor transfera prezentul în Bucureştiul interbelic, apoi în perioada hippie pentru a reveni la realitatea cotidiană. Mircea Vintilă face parte din prima generație de artiști folk din România, cea a anilor '70. El este cunoscut atât pentru activitatea sa solo sau cu formația de acompaniament Brambura, cât și ca membru al trupei Pasărea Colibri. A compus cântece pe versuri de Adrian Păunescu, George Coșbuc, Tudor Arghezi, Florian Pittiș, Gheorghe Azap și alții. Este recunoscut pentru faptul că o parte dintre cântecele sale recreează atmosfera și farmecul Bucureștiului de odinioară.

Benise - Spirit of Spain, ajunge la Circul Metropolitan București în perioada 23-25 noiembrie. "Benise - Spirit of Spain" este un spectacol de muzică și dans, pentru inima și sufletul oamenilor de toate vârstele, culturile și gusturile muzicale. Sub conducerea producătorilor Alexandro Magno (cunoscut pentru coregrafiile realizate în spectacolele lui Michael Jackson, Jenifer Lopez, Madona, Premiile Oscar) și Nigel Dick (cunoscut pentru colaborarea cu Paul McCartney, Rolling Stones, Celine Dion) incendiarul show de flamenco numit și “The Latin Riverdance” -  Chicago courier news, “Bennissimo” –Chicago News, “Extreme Flamenco Fusion “ – Screen India, a patra producție a societății spectacolelor Spectacular PBS ajunge în România, la Circul Metropolitan București. Benise, numit de presa internațională “Prințul Chitarist Spaniol“, împreună cu o trupă de excelenți balerini de flamenco ne vor transpune într-o călătorie romantică și exotică a muzicii și dansului care celebrează focul, pasiunea și spiritul Spaniei. Benise va conferi o notă proprie unor melodii clasice precum “Granada”, “Malaguena” , “Moonlight Sonata” , “Asturias“ și “Adagio” . Biletele sunt Categoria I - 194,40 lei, Categoria II - 108,00 lei, Categoria III - 86,40 lei. Circul Metropolitan oferă reduceri de 50% la bilete pentru elevi, studenţi şi pensionari. Biletele cu reducere pot fi achiziţionate exclusiv pe baza documentelor justificative. La controlul biletelor, spectatorul trebuie să îşi dovedească calitatea de elev, student sau pensionar. În caz contrar, Circul Metropolitan poate refuza accesul acestuia, fără a rambursa contravaloarea biletului respectiv.

La Casa Radio, Str. General Berthelot nr. 60-64, dela ora 19.00, are loc concertul susţinut de BBC Philharmonic Orchestra, în cadrul RadiRo 2018. Dirijor: Ben Gernon, solist: Kristóf Baráti – vioară. Program: Béla Bartók: Concertul nr. 2 pentru vioară și orchestră, Serghei Rachmaninov: Simfonia a II-a op. 27 în mi minor. Cu o viziune muzicală flexibilă și inovatoare, Orchestra Filarmonică BBC are sediul la Salford, în Marea Britanie, și se bucură astăzi de o apreciere unanimă la nivel internațional. Animată de ideea de a face muzica clasică accesibilă publicului, orchestra se remarcă printr-o spectaculoasă abordare a repertoriului, inserând în canonul clasic și lucrări de muzică contemporană sau mai puțin prezentă în programul altor orchestre. Fiind una dintre cele 6 orchestre și coruri ale BBC, ansamblul susține peste 100 de concerte pe an, difuzate pe BBC Radio 3, înregistrate în studioul MediaCityUK, BBC North, construit special cu acest scop, în Salford Quays. Concert sold out.

În cadrul festivalului RadiRo 2018, la Sala Auditorium a MNAR, Marilyn Mazur & Danish Radio Big Band, de la ora 19.00. Dirijoare: Miho Hazama. Marilyn Mazur, percuționistă de origine daneză și americană, și formația Danish Radio Big Band, premiată în cadrul Grammy Awards, concertează pentru prima oară împreună, într-un mix de energie și inventivitate, care combină două lumi muzicale diferite. Vă veți bucura de o avalanșă fascinantă de ritm și sunet, sub bagheta dirijoarei japoneze Miho Hazama. Compozitoarea și percuționista Marilyn Mazur este o figură celebră atât în țara sa natală, cât și în lumea jazz-ului internațional. A concertat alături de nume cunoscute ca Miles Davis, Jan Garbarek și Wayne Shorter, iar în Danemarca este apreciată pentru colaborarea sa îndelungată cu legende alle jazz-ului, ca NHØP și Palle Mikkelborg. Această seară unică vă va aduce în lumea lui Marilyn Mazur – deopotrivă o maestră a percuției și o compozitoare cuceritoare și originală. Ca element special în program, formația a realizat o selecție a celor mai apreciate compoziții semnate de Marilyn Mazur pentru big band, convingând-o în același timp să compună o piesă special pentru acest concert. În postura de dirijoare a concertului va fi Miho Hazama, cea care s-a aflat la pupitrul Danish Radio Big Band în seara de deschidere a Festivalului de Jazz de la Tokyo din vara trecută. Vă propunem o întâlnire memorabilă și plină de viață între una dintre orchestrele de jazz cele mai cunoscute din Europa și două dintre figurile feminine puternice ale scenei internaționale de jazz, semnificative fiecare pentru generația ei – și pentru cele două continente pe care le reprezintă. Acces general-39 de lei.

Pe 23 şi 24, noiembrie Săftiţa lui Marius Mihalache împreună cu Marius Mihalache Band revin în Sala Studio, la TNB. Concertul Săftiţa (Balkanic Project by Marius Mihalache) a căpătat girul Teatrului Naţional „I.L.Caragiale”, fiind inclus, din această toamnă, în repertoriul permanent. Aplauze îndelungi şi ovaţii entuziaste i-au răsplătit la primul lor concert extraordinar susţinut în „arena” Sălii Studio pe incomparabilul interpret şi compozitor Marius Mihalache – supranumit de un cronicar român „un Paganini al ţambalului”- şi pe co-echipierii lui de mare talent: Arabela Nicolau (voce), Marius Gagiu (flaut, caval), Lorin Mihalache (tobe), Florin Parfene (bass).

Havasi revine în România cu trei concerte ce vor avea loc la Sala Palatului din București pe 23 și 24 noiembrie. Concertul din 23 noiembrie este programat la ora 20:00, iar pe 24 noiembrie, Havasi va bucura publicul cu două reprezentații: la ora 14:00 și la ora 20:00. Biletele sunt VIP - 440 lei, Categoria I - 330 lei, Categoria II - 220 lei, Categoria III - 190 lei, Categoria IV - 160 lei, Categoria V - 130 lei. Pentru concertul de la ora 14:00, participanții la show cu vârsta de până în 18 ani, inclusiv 18 ani, vor beneficia de un discount la prețul biletelor. Havasi, pianistul cu 11 discuri de platină, este un compozitor dedicat și un showman de excepție. În ultimii ani, concertele sale au fost urmărite de peste 200 de milioane de oameni la posturi de televiziune din lumea întreagă.

SÂMBĂTĂ, 24.11

La Sala Auditorium - Muzeul National De Arta Al Romaniei, Str. Știrbei Vodă nr. 1-3, de la ora 19.00, Aura Urziceanu & Big Band Radio, (foto) la RadiRo 2018. Dirijor: Ionel Tudor. Big Band-ul Radio a luat ființă în 1949, întâi în formula combo, pentru ca în anul 1953, când la conducerea acestei orchestre a fost numit Sile Dinicu, să se mărească cu o secțiune de corzi, ajungând la un ansamblu de 45 de instrumentiști și purtând denumirea de Orchestra Radio-Televiziunii Române. După 1989, orchestra a devenit ceea ce este azi: Big Band-ul Radio. De-a lungul anilor, 4 dirijori și-au legat numele de această orchestră: Sile Dinicu (din 1953), Cornel Popescu (din 1985), Ion Cristinoiu (din 1991) si Ionel Tudor (din 1994). Ionel Tudor este unul dintre puținii muzicieni contemporani care au ”pătruns” (pe când avea 14 ani) în ”laboratorul sonor” al Big Band-lui Radio, condus de Sile Dinicu. Pentru Ionel Tudor a fost o experiență esențială în drumul său artistic pentru atingerea actualului statut, de muzician complet. Înțelepciunea și răbdarea sunt leitmotivele progresiei artistice a lui Ionel Tudor, un muzician care a îmbinat armonios propriul talent cu știința artei sonore. Una dintre cele mai expresive voci ale timpurilor noastre, Aura Urziceanu a cucerit publicul prin interpretări de excepţie şi prin materiale componistice pline de originalitate, constant proaspete şi pline de fantezie. Cariera ei reprezintă o îmbinare variată de genuri muzicale: de la pop la folclor, de la muzica clasică la jazz, inclusiv concerte şi show-uri de televiziune. A câştigat distincţii şi premii precum Europe Cup – Knocke, Belgia , The Europe Prize şi a obţinut cronici superlative în America de Nord, în publicaţii precum New York Times, Toronto Life, New Yorker,Canadian Composer. Aura Urziceanu a susţinut turnee în Statele Unite ale Americii, Brazilia, Japonia, Australia si Europa, oferind concerte în compania unor mari muzicieni şi instrumentişti americani precum Duke Ellington, Quincy Jones, Thad Jones & Mel Lewis Orchestra, Dizzy Gillespie, Art Blakey, Horace Silver, Clark Terry, Stan Gets. A cântat cu Ella Fitzgerald, Sarah Vaughn, Dionne Worick, Joe Williams şi Jack Jones. Concert sold out.

Dark City Nights revine cu o nouă ediție ce va avea loc în Club Fabrica, de la ora 20.00.  Vor urca pe scenă trupele Psychogod, Linear Disorder, Vathos şi Feral Jack. Biletele sunt, în presale - 20 lei, la intrare - 30 lei

Soul Serenade & Friends susține un concert la Clubul Țăranului Român, de la ora 21:00. Invitatul special al evenimentului este Vlad Prisacariu, un muzician cu o excelentă tehnică și sensibilitate. Acces General - 35 lei

DUMINICĂ, 25.11

The Cinelli Brothers susține un concert la Clubul Țăranului Român, de la ora 21:00. The Cinelli Brothers este un proiect născut din pasiunea comună pentru blues-ul electric din Chicago și Texas din anii '60-'70. Marco (chitarist, cântăreț și compozitor) și Alessandro (baterist, vocalist și aranjor) au decis sa formeze o echipă, prezentând un repertoriu original. Albumul lor, "Babe Please Set Your Alarm", a fost înregistrat la Soup Studio din Londra și a fost lansat în mai 2018. Frații Cinelli fac parte dintr-o generație de muzicieni pasionați care împărtășesc dragostea pentru blues, soul, R&B și sunetele autentice care au transformat blues-ul într-o piatră de temelie a istoriei muzicii. În prezent, cei doi cânta alături de basistul italian Enzo Strano și muzicuțistul englez Giles Robson. Acces General - 40 lei

DrumStage – WinterGroove 2018, la Club Quantic. DrumStage este un eveniment prin care toboșari renumiți din țară și din străinătate își etalează calitățile artistice. DrumStage este o platformă-concept prin care se promovează setul de percuție (tobele), în toate mediile existente, aducând acest instrument din spatele scenei, de unde suntem obișnuiți să le vizualizăm, în fața scenei, mai aproape de public, astfel încât să fie îndrăgit de cât mai multe persoane indiferent de vârstă. La DrumStage WinterGroove părinții își pot aduce copiii (intrarea gratuită pentru cei cu vârsta de până în 12 ani) pentru a-i familiariza cu acest instrument ritmic. Drummingul este o modalitate rapidă şi naturală de relaxare şi de eliberare a energiei, prin care poți intra în doar câteva minute în ritmul muzicii, fără a avea experinţă muzicală. Organizatorii DrumStage au pregatit cateva surprize pentru publicul care va veni in Quantic Club pe 25 Noiembrie unde vor urca pe scena Anika Nilles, Krimh Lechner (Septicflesh), Adrian Tabacaru si Alex Halmagean. Orice participant poate sa-si demonstreze abilitatile de tobosar in concursul DrumOmeter. Castigatorul va fi selectat in functie de cate batai pe minut poate sa atinga si va fi premiat spre finalul serii. De asemenea, organizatorii si GuitarShop organizeaza o tombola la care orice detinator de bilete poate participa. Castigatorii pot pleca acasa cu un cinel Meinl sau un set de bete semnate de invitatii speciali Anika Niles, Krimh Lechner de la Septic Flesh si Adrian Tabacaru. Este important sa pastrati biletele pentru validarea premiilor. Programul DrumStage Winter Groove: 18:00 – Meet & Greet  ”Krimh” Lechner + Adi Tabacaru (Meeting Point), 18:30 – Acces public, 19:00 – Alex Halmagean, 19:30 – Meet & Greet  Anika Nilles (Meeting Point), 19:40 – DrumOmeter, 20:00 – Krimh Lechner, 21:00 – DrumOmeter,21:15 – Anika Nilles, 22:15 – Premiile DrumOmeter & Tombola GuitarShop, 22:30 – Adrian Tabacaru. Biletele pot fi achizitionate, exclisiv prin www.AmBIlet.ro, la următoarele prețuri: 89 lei – Meet & Greet (conține bilet de concert + ticket special pentru sesiune foto și autografe cu artiștii), 50 lei – Normal Ticket, 60 lei – Acces Ticket (Bilete achiziționate în ziua concertului)

La sala Radio,RTÉ National Symphony Orchestra (Irlanda) la RadiRo 2018, de la ora 19.00. Dirijoare: Nathalie Stutzmann, solist: Ray Chen – vioară. Program integral Ceaikovski-Poloneza din opera „Evgheni Oneghin”, Fragmente din opera „Dama de pică”, Concertul în Re major pentru vioară și orchestră, Simfonia a V-a op. 64 în mi minor. De la înfiinţarea, în 1948, sub denumirea Radio Éireann Symphony Orchestra, Orchestra Simfonică Naţională a Radioteleviziunii Irlandeze a fost promotoarea muzicii simfonice în Irlanda, cu o concertistică neîntreruptă până în zilele noastre. Artişti şi dirijori legendari au colaborat cu această orchestră în cei 70 de ani de existenţă. Prin proiectele educative, prin seriile de concerte difuzate live de postul RTÉ lyric fm şi în întreaga lume prin intermediul Uniunii Europene de Radio şi Televiziune, Orchestra Simfonică Naţională RTÉ şi-a câştigat un statut special în viaţa culturală a ţării, jucând un rol central în promovarea creaţiilor muzicale clasice şi contemporane. Din septembrie 2017, Nathalie Stutzmann este prim-dirijor invitat al acestui important ansamblu simfonic european. Nathalie Stutzmann, una dintre personalităţile marcante ale zilelor noastre, este o cântăreaţă renumită şi o muziciană pasionată de arta dirijorală care combină într-un mod unic şi carismatic rigoarea, energia şi fantezia, atribute care îi caracterizează stilul apreciat în egală măsură de public şi de critica de specialitate. A studiat la Paris, concentrându-se asupra liedului sub îndrumarea lui Hans Hotter, în timp arta dirijatului a deprins-o de la mari maestri ai baghetei: Jorma Panula, Seiji Ozawa şi Sir Simon Rattle. Apreciată ca “cea mai bună voce de contralto din lume” (BR Klassik), Nathalie Stutzmann a oferit peste 300 de recitaluri alături de pianistul suedez Inger Södergren. În calitate de dirijor şi-a câştigat reputaţia în domeniul teatrului liric, o apariţie notabilă fiind cea din cadrul Festivalului ”Chorégies d’Orange” din Provence (2018). Începând din stagiunea 2018-2019, Nathalie Stutzmann colaborează ca dirijor principal cu Orchestra Simfonică din Kristiansand – Norvegia, o poziţie care se adaugă celei de prim-dirijor invitat al Orchestrei Naţionale Simfonice RTÉ, pe care o conduce din septembrie 2017. Ray Chen Apreciat pentru interpretările lui vibrante pe scena de concert și, deopotrivă, pentru înregistrările discografice, violonistul Ray Chen reușește să capteze interesul unei largi audiențe de vârstă tânără, prin comunicarea sinceră și plină de umor pe calea rețelelor de socializare. O surpriză extrem de plăcută a produs și recitalul pe care noul star al muzicii clasice l-a susținut anul trecut, la Ateneul Român. Violonistul Ray Chen s-a născut în Taiwan și a crescut în Australia. Admis la 15 ani la Curtis Institute of Music din Philadelphia, el a intrat în atenția lumii artistice internaționale ca laureat al Concursurilor ”Yehudi Menuhin” (2008) și ”Queen Elizabeth” (2009). Din 2014, Nippon Music Foundation i-a încredințat vioara Stradivarius “Joachim” (1715), deținută odinioară de virtuozul Joseph Joachim. Concert sold out.

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră